Home » 2014 Fietsen en wandelen » Wandelknooppunten Bollenstreek

Wandelknooppunten Bollenstreek

Dinsdag 26 augustus 2014.

Wandelen over de in Lisse en omgeving nieuw aangelegde knooppuntpaden is niet zonder ‘gevaren’. Er zijn onderweg diverse overstapjes gemaakt. De hekken zijn ten opzichte van de opstapjes wat aan de hoge kant. Als je niet al te lange benen hebt, zal je ook een dwarsplank moeten gebruiken om over het hek te komen. Omdat er op de weiden koeien lopen of hebben gelopen, liggen er aardig wat koeienvlaaien. Dat is een kwestie van oppassen. Ook hebben de boeren op sommige plekken schrikdraad gespannen. Daar kan je het beste onderdoor kruipen.

006 (900x671)

 

010 (900x675)

Ik start m’n wandeling ’s avonds om 7 uur bij de Bonte Krielbrug over de Derde Poellaan. Er staat een knooppuntenpaal. Eén nummer wijst in links richting de Bed and breakfast aan de Ringvaart, één nummer wijst naar rechts richting het Spaanse restaurant aan de Heereweg en het derde nummer, nummer 11, wijst de dijk op, het hek over.

012 (900x663)

Ik wandelde daar nooit eerder. Eerst kom je langs aangemeerde plezierbootjes en een oude schuit met het opschrift ‘Niets is zonder Gods zegen, 1893’. Verder is een spiksplinternieuw bankje geplaatst. Daar kan je naar de overkant kijken waar koeien je met belangstelling aankijken.

013 (900x658)

Ik wandel verder en kom langs de achterkant van het grote huis aan de Van Pallandlaan en langs de woonboten bij de carpoolplek aan de A44. Ik loop nog een stuk verder. Als ik niet ver meer van Warmond af ben, ga ik terug naar de Derde Poellaan. Het onkruid wordt hoger en ik heb geen zin om in het donker door weilanden te struinen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: