Home » 2015 Fietsen en wandelen » Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth

Vrijdag 16 januari 2015

We zijn vandaag niet vroeg. Het is al half tien geweest als we de auto in de buurt van de bushalte in Heelsum parkeren. Als we langs lunchroom Mamajona lopen zien we de eigenares naar de deur lopen om het bordje ‘Gesloten’ om te keren naar ‘Open’.

‘Ja, ik zag jullie lopen en dacht: Laat ik de zaak maar even eerder openen Normaal gaan we om 10 uur open’. We nemen een vers gezette kop koffie. De lepeltjes doen industrieel aan: vlak met ronde gaten. De dochter van de eigenares zou deze hebben ontworpen en hiermee een prijs hebben gewonnen.

004 (900x666)

 

012 (900x673) (2)

Met zwager Leo en broer Piet wandel ik een etappe van de oudste wandelroute van de ANWB. Vandaag komen veel door bossen en wandelen over rustige wegen. Dan gaan de weg weer geleidelijk omhoog en later weer naar beneden.

Kasteel Doorwerth is de eerste toeristische attractie waar we langskomen. Piet stelt voor om ook hier een kop koffie te nuttigen. Niet omdat het slecht weer is. De zon laat zich vandaag veel zien. Als we weer in het bos lopen hebben we een gesprekje met twee 60-plussers die een partijtje brandhout aan het verzamelen zijn. Ze hebben een kleine boomstamzaagmachine bij zich die op benzine werkt.

037 (900x662)

In Oosterbeek komen we langs het Airborne Museum en het Arnhem Oosterbeek War Cemetery. We lopen een stuk evenwijdig aan een smalle beek. Aan de rand van Arnhem komen we bij een paar grote parkeerterreinen. Die liggen bij een ziekenhuis, big business. Nog even door een paar parken en dan staan we bij het Centraal Station Arnhem. Hier nemen we de bus naar het beginpunt in Heelsum.

150116 Heelsum Arnhem

Wandelen met Leo en Piet van Heelsum naar Arnhem, 24 km. Dit is een etappe van de ANWB-wandeling van Amsterdam naar Arnhem.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: