Home » 2015 Fietsen en wandelen » Den Dolder en omgeving

Den Dolder en omgeving

Donderdag 3 december 2015.

Leo en ik stappen in Sassenheim op de Sprintertrein die 5 minuten vertraging heeft. Gré stapt het volgende station in. Op Schiphol missen we de aansluiting en komen daarom een kwartier later in Den Dolder aan. Onderweg viel ons op dat de Sprinter van Utrecht naar Baarn, waar wij dus in zaten, ergens een spoorbaan kruist zonder een viaduct o.i.d. Waarschijnlijk is de andere lijn het spoorlijntje dat naar het Spoorwegmuseum gaat.

Voordat we aan de wandel gaan, nemen we een kop koffie bij het bruine café dat uitziet op het stationnetje en de overweg van Den Dolder. Aan de andere kant van de overweg is een fabriek van Remia. Daar komen we langs voordat we even later door een hek een landgoed inlopen. We lopen vandaag bijna uitsluitend door bossen. Hier en daar zijn er sompige stukken, maar in het algemeen valt het wel mee.

Ook komen we langs de achterzijde van Drakenstein, een complex van de Oranjes. Het pannenkoekendorp Lage Vuursche laten we links liggen en gaan verder door Landgoed Pijnenburg in de gemeente Baarn. Pijenburg ligt ook een stukje in de gemeentes Soest en Zeist.

In Den Dolder aangekomen nemen we de trein terug naar de Bollenstreek. De route die we liepen was er één van de Groene Wissels.

P1110127

P1110130

P1110136

P1110126

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: