Home » 2015 Fietsen en wandelen » Amsterdam, landelijk Noord

Amsterdam, landelijk Noord

Dinsdag 29 december 2015.

P1110539

Met een zus en zwager wandelen we een etappe van “Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam”. Vandaag staan weiden, sloten, het Markermeer, een enorme voormalige vuilnisbelt ten zuiden van Broek en Waterland, wat dorpjes en een klein stukje bebouwing van Amsterdam-Noord op het programma.

P1110551

De grootste uitdaging vormen de weilanden tussen Holysloot en Uitdam. We volgen hier een deel van het Zuiderzeepad. De boer heeft een smalle rand van zijn weiland langs de sloot afgezet voor de wandelaars. Nog niet zo lang geleden zijn voor de jaarlijkse najaarsschouw bagger en plantenresten uit de sloot getrokken en op het wandelrandje gedropt. Dat  loopt niet prettig.

 

Zo nu en dan moeten we over een sloot. De bruggetjes of loopplanken waren een paar jaar geleden waarschijnlijk nog pico bello. Nu ontbreken deels leuningen of zwiepen de planken wel erg door. Het wordt tijd voor wat onderhoud hier.

P1110548

Tussen Uitdam en Broek in Waterland is een RUST-punt bij een boerderij open. Het is een niet al te grote, zo goed als nieuwe, schaftkeet op een onderstel met wielen dat kan worden verreden. Je kunt koffie tappen uit een bijna professionele koffiemachine en er staat een bordje met een cake, waar plakjes vanaf gesneden kunnen worden. Er staat een geldbakje op het aanrecht. Ook ligt er een gastenboek. Veel mensen die de afgelopen dagen wat in dit boekje schreven waren, net als wij, verrast van het feit dat het RUST-punt in de winter op is. Ook ik schrijf wat in het gastenboek.

P1110572

De voormalige vuilnisbelt Volgermeerpolder heet tegenwoordig een natuur- en recreatiegebied te zijn. Wij wandelen door dit “natuurgebied” richting Zunderdorp. Het laatste stukje gaat onder de A10-noord door naar Buikslotermeer, een deel van Amsterdam-Noord. Hier stappen we op een bus.

Al met al een leuke wandeling bij droog weer met zo nu en dan een flauw zonnetje. Maar, denk niet dat je een stadswandeling maakt al je deze etappe loopt. 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: