Home » 2016 Diversen » Publieke werken, de film

Publieke werken, de film

Donderdag 7 januari 2016.

Vandaag bezoeken Joke en ik de nieuwe bioscoop in Lisse. Er is een voorstelling van Publieke Werken. De film is gebaseerd op een boek van Thomas Rosenboom uit het jaar 2000. De film is grotendeels opgenomen in Hongarije.

P1110420

Hotel Victoria gaat gebouwd worden tegenover het Centraal Station in Amsterdam. Hiervoor moeten meerdere pandjes worden aangekocht. Twee eigenaren willen een (te) hoge prijs hebben voor hun huisje. Dit leidt ertoe dat de bouwer van het hotel het complex om de huisjes heen bouwt. De eigenaren krijgen daarom geen cent.

De film gaat ook over turfstekers in Drenthe. Deze leven in erbarmelijke omstandigheden. De plaatselijke apotheker speelt daar voor dokter. Hij komt op het idee om deze mensen over te halen om te emigreren naar Amerika. De twee verhalen lopen samen.

Het is een mooie film.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: