Home » 2018 Diversen » Rotterdam

Rotterdam

S

Van Hillegersberg naar Spangen, wandelen met broer Piet op een grijze dag in november. Vrijdag 16 november 2018.

Vanmiddag wordt het een zonnige dag voorspelden de weermannen en -vrouwen gisteravond. We weten nu nog niet dat we de hele dag de zon niet te zien zullen krijgen. Overigens is het goed wandelweer. Op de hoek van de Burgemeester F.H. van Kempensingel en de Molenlaan start onze wandeling. Het is hier een chique wijk met veel Mercedessen, Tesla’s en andere dure auto’s voor de deur of beter nog op de oprijlaan. Er wordt hier heel wat geld uitgegeven aan beveiliging: stevige hekken en camera’s.

 

 

De doorgaande straat, de Straatweg, ligt tussen de Bergse Voorplas en de Bergse Achterplas. We lopen een zijstraatje in om even over de plas te kunnen kijken. Het straatje loopt dood op een goed dicht gegroeide haag. De bewoonster/ eigenares van het laatste huis in deze straat biedt ons aan om even in haar tuin over de plas te kijken. Er ligt een aardige mistsluier over het water.

 

 

In de Bergse Dorpstraat gaan we voor een kopje koffie een ouderwets dorpscafé binnen. Als wij langs de ober lopen, vraagt of wij voor een bakkie komen. Dat vraagt hij later ook bij andere gasten die het café betreden. Het is tussen 10 en 11 uur in de morgen, koffietijd. Via het Oude Noorden lopen we richting het stationsgebied. Er staat een bus van de KNVB niet ver af van het Centraal Station. Vanavond speelt het Nederlands Elftal in Rotterdam tegen de Fransen. Ergens onderweg worden we aangesproken door twee boa’s. Zij vragen of wij het nummer weten wat we in Rotterdam moeten bellen als er een stoeptegel los ligt. Ze geven ons een kaartje met telefoonnummers.

 

We wandelen door Delfshaven, de stad van de man van de zilvervloot. Op het Marconiplein aan de rand van de wijk Spangen stoppen we onze wandeling. We stappen op tram lijn 4. Die brengt ons in ongeveer 45 minuten terug naar de Burgemeester F.H. van Kempensingel.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: