Haarlem

S

Zaterdag 11 januari 2020

We komen met bus 50. Een kleine 50 jaar geleden woonde ik een paar jaar in Haarlem. Dat geldt ook voor Joke. Wij hebben elkaar in deze stad ontmoet. Nu maken we samen een wandeling door de hoofdstad van Noord-Holland.

Bij het station was 50 jaar terug een Chinees-Indisch restaurant. Ik meen dat dit Indrapura heette. Nu is hier een hip koffierestaurant. Wij gaan hier voor onze eerste bak cappuccino.

Via de Ripperdastraat komen wij langs het huis aan de Parklaan waar ik in die oude tijd op kamers woonde. Lopend langs het Spaarne hebben we zicht op antieke boten, historische gevelwoningen en molen De Adriaan. Ook vangen we een blik op van het dak van de Koepel, de Haarlemse stadsgevangenis.

 

 

We lopen verder regelmatig door smalle straatjes en bezoeken enkele hofjes. Op de Grote Markt is er zaterdagmarkt. Aan de ene kant van het marktplein staat de Bavokerk, aan de andere kant het stadhuis.

Aan de Warmoesstraat en de Kleine Houtstraat staan kleine unieke winkeltjes. Dus andere winkels dan het Kruidvat, C&A en Van Haren. Een klein stukje wandelen we op de Grote Houtstraat, dé winkelstraat van Haarlem. We gaan door het poortje van het Proveniershuis en komen op een grote hof. Bij de Botermarkt hebben we zicht op het mooie gebouw waar V&D zat en daarna Hudson Bay. Helaas staat het nu leeg. We komen weer in de buurt van de Grote Markt en het stadhuis.

 

Bij het Kenaupark zijn we niet ver weg van het treinstation. Een fietspad gaat door een tunnel naar de noordzijde van de spoorbaan. Voordat we terug naar het busstation gaan maken we nog een wandeling door het Staten Bolwerk.

Wandelen Groene Stads Wissel Haarlem, 10 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: