Home » 2022 Fietsen » Zandvoort en Spaarndam

Zandvoort en Spaarndam

Dinsdag 4 januari 2022

De eerste mensen melden zich voor een coronabooster bij Conferentiecentrum Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Wij hebben de derde prik al in de arm en kunnen lekker doorfietsen. Door de  Hollandse duinen gaan we naar Langevelderslag. Een stuk of vijf kinderen vermaakt zich in de zandspeeltuin van restaurant Nederzandt. De ouders zitten of staan aan een bekertje coffee to go.

Tussen Langevelderslag Noordwijk en Zandvoort

Op het fietspad dwars door de duinen naar Zandvoort, deels in Zuid- en deels in Noord-Holland, is het zoals je kunt verwachten nu niet druk. Konijnen huppelen hier niet, wel zijn er veel herten. Vandaag zien we veel zwarte exemplaren. Een medewerker van Staatsbosbeheer plant wat helm bij, op een stuifplek. Een paar jaar geleden zijn er op grote schaal nieuwe stuifplekken gemaakt om de duinen ‘levend’ te maken. Hier paste dat zeker niet in de praktijk. Kwam er teveel zand op het fietspad?

Niet dwars door het centrum van Zandvoort aan Zee, maar met een bocht over rustige straten en lanen gaan we richting Zandvoort-Noord. Vóór de spoorwegovergang nemen we het Visserspad naar Kraantje Lek. Bij dit café-restaurant gaan we linksaf naar Overveen.

Spaarndam

Haarlem-Noord is een stadsdeel met ruim 56.000 inwoners. Tot 1927 hoorde het toe tot de vroegere gemeente Schoten. Onze volgende plaats is Spaarndam. ’s Zomers is het hier druk met toeristen uit binnen- en buitenland. Een postbezorgster loopt op het smalle voetpad langs de huizen aan de voet van de dijk.

Bij café-restaurant De Zoete Inval zijn we in Haarlemmerliede. Een niet al te brede weg, langs vakantiewoningen, campings en permanent bewoonde huizen, voert langs het riviertje de Liede naar de ringvaart van de Haarlemmermeer. We gaan over een tijdelijke brug voor voetgangers en fietsers naar Vijfhuizen. Nu nog een stuk Spieringweg en daarna buigen we af naar het Langepad naar Lisserbroek.

Fietsen met zus Margo. Sassenheim, Noordwijkerhout, Langevelderslag, Zandvoort, Overveen, Haarlem-Noord, Spaarndam, Vijfhuizen, Langepad, Lisserbroek, 70 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: