Alarm

Dinsdag 7 februari 2023. Vandaag hebben we een ‘thuiswedstrijd’. We wandelen de Groene Wissel Hillegom. Voor ons is de start op het parkeerterrein van Landgoed Keukenhof te Lisse. Waar komen we vandaag allemaal?

Eerst gaan we langs de meer dan honderd jaar oude schaapskooi. Een stukje verder lopen we op de Zwartelaan. Bij ‘Lowietje’ op de hoek van de Heerenweg gaan we voor een kop koffie. Als ik op de wc zit hoor ik plots een alarm afgaan. Er zal  toch geen brand zijn. Ik weet niet hoe snel ik de toiletruimte moet verlaten. Het blijkt een oefening te zijn.

Op de grens van Lisse en Hillegom staat een steenfabriek. Hier maken ze kalkzandstenen. Vlak bij de fabriek is een brouwerij gevestigd in een vroegere bollenschuur. We ruiken de hop. Onze wandeling gaat nu naar het treinstation van Hillegom. Daar buigen we af om over de Parallelweg terug te gaan. Vanaf de Leidsevaart lopen we een kilometer over een bollenland naar de Zilkerbinnenweg. We lopen nog een stukje op de Delflaan om bij het vroegere treinstation van Lisse uit te komen. Hier gaan we weer aan de koffie bij ‘Het Tussenstation’.

Dan pakken we het laarzenpad op. Hier en daar is het best wel modderig.  Het heet niet voor niets een laarzenpad.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: