Home » 2023 Fietsen en wandelen » De dag vóór Koningsdag in Rotterdam

De dag vóór Koningsdag in Rotterdam

Woensdag 26 april 2023

Even na tienen komen we met de trein aan bij Rotterdam Centraal. We nemen tram 8 naar het eindpunt Kleiweg.  Voor ons is die halte de start van de wandeling van vandaag. Wij volgen de tramrails van tram 8 in de richting van Spangen.

Vorige week las ik in de krant dat de Rotterdamse tramlijn 8 gedeeltelijk zal worden opgeheven. De lijn verbindt  deftige wijken met minder of niet deftige wijken.  Wat ons opvalt is dat er veel herenkapperszaken zijn in de eenvoudigere Rotterdamse wijken. Ze worden meestal barber shops genoemd. Ook zien we veel bruidswinkels. In Crooswijk lopen we verkeerd. We volgen nu een stukje een andere tramlijn. Dat wordt een kilometer teruglopen. Bij de Zaagmolenbrug namen we de verkeerde wegafslag. Nu zitten we weer goed.

Weer terug in het stadscentrum zien we dat Rotterdam wordt voorbereid op Koningsdag en het bezoek van de koning en de koningin. Er hangen slingers met de kleuren oranje en wit en de cijfers 010. Ook zijn er afsluitingen en blokkades tegen ongewenste auto’s tijdens de feestelijkheden. Niet een rode loper maar een oranje loper is uitgerold in de Koopgoot en de Lijnbaan en omgeving.

 In Delfshaven, nog niet bij het eindpunt van lijn 8, nemen we de metro terug naar het centrum. Dat was het advies van een 1e of 2e generatie Turkse Nederlander in de buurt van de Euromast. De metro is sneller bij CS. Wel moeten we bij Station Beurs overstappen op lijn E om bij Rotterdam Centraal uit te kunnen komen. We worden door een mevrouw erop geattendeerd dat we op het overstapstation verplicht moet uitchecken en dan aan de andere kant van een gang weer moet inchecken. Niet erg praktisch.

Vanmorgen was het nog bewolkt. In de loop van de middag brak de zon door. Wandelen met zus Margo in Rotterdam, 14 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: