Home » 2013 Fietsen » Achter de PC in 1988

Achter de PC in 1988

Archief

Kalender van berichten

februari 2008
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

29 februari 2009

Deze foto is genomen in 1988. Bas is hier bezig met onze draagbare PC; tegenwoordig zouden we laptop of notebook zeggen. Overigens was hij behoorlijk zwaar. Het was een Olivetti M21- CPU 8086-, die werkte met flexibele floppy’s van 5,25 ” . Het was de eerste PC in huize Walraven. We hadden nog geen e-mail of Internet.

001

Er was nog geen harde schijf. In drive A stopte je de diskette van het programma. Dat liet je inlezen door de PC voordat je aan de slag kon gaan. Voor sommige programma’s had je meerdere diskettes nodig. Drive B was voor de diskettes, waarop de gegevens konden worden bewaard. In die tijd had je een hele doos met diskettes van programma’s en bewaarde bestanden.

Wat kon je ermee doen?

Spelletjes (games), tekstverwerking (toen Word Perfect), spreadsheets (toen Lotus 123), eenvoudige data base (kaartenbak) toepassingen, boekhouden, enz.

Veel bezitters van PC’s waren in die tijd lid van een vereniging op het gebied van PC-toepassingen. De grootste was de HCC, de Hobby Computer Club. Die gaven een blad uit en hielden bijeenkomsten, waarop leden ervaringen uitwisselden. Op die meetings kon je gratis eenvoudige programma’s laten kopieëren, die door leden waren gemaakt. Ik was in die tijd ook lid van de HCC en ging af en toe naar een bijeenkomst van die club in Utrecht.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: