Home » 2008 Donau en Wenen » 6. Donau

6. Donau

Dinsdag 1 juli 2008. Fietsdag 6. Van Traismauer naar Wenen, 75 km

Traismauer ligt niet direct aan de Donau. We kunnen vanmorgen kiezen om terug te rijden naar de Donau of de Franz Schubertroute te fietsen naar Tulln. We kiezen voor de laatste optie en gaan door kleine dorpen en passeren wijngaarden en akkers.

Donau_099a

Druivenpers

Even voorbij het dorp Adletzberg mogen we niet de weg in die we volgens het routeboekje in zouden moeten. Er wordt een stukje verderop een boom neergehaald. We moeten een andere weg nemen. Het is even zoeken, maar verderop komen weer op de route.

.

Donau_100a

Donau ten westen van Tulln

In Tulln trakteren we onszelf op een ijscoupe op een terras midden in de stad. Het is tropisch warm. Archeologen onderzoeken het opengebroken hoofdplein.

.

Donau_103a

Tulln, archeologisch onderzoek op het hoofdplein

Het laatste stuk van de route, nog zo′n 35 km, gaat door het dorp Greifenstein en langs Klosterneuburg.

In Wenen kunnen we onze fietsen inleveren aan de Donaukade. Toevallig kwamen we daar achter. Ons hotel staat in het zuidwesten van de stad. Volgens de cheffin van het café-restaurant aan de Donaukade doe je er vier uur over met de fiets vanaf haar drinktent. Het lijkt me sterk, maar het is wel even schrikken.

Bij aankomst bij ons hotel met tram en metro zonder fiets, blijkt dat er voor ons geen plaats is. We krijgen wat te drinken en gaan met een taxi naar de andere kant van de stad. Op de 15e etage van een prima NH-hotel in de buurt van Vienna International Centre hebben we een mooi uitzicht op de Donau en op de stad.


1 reactie

 1. Frits Bleichrodt schreef:

  Hallo Mijnheer Walraven,
  Met interesse uw plannen gelezen. Ik vraag mij echter af waar het Passau ligt van waaruit je in 22 minuten Bregenz kan bereiken. Of moet het Lindau zijn??
  Heeft U de tocht ook echt gemaakt?
  Viel het mee of tegen? Ik ben ook zoiets van plan met nadruk op plan.
  Delimes route tot Passau en dan van Passau naar Bregenz (met trein of misschien die boot) en dan van bregenz via Schaffhausen en Basel naar nederland terug.
  Ik ben nog niet zekenr want het is nog al een aantal kilimeters en zo’ n sportman ben ik ook weer niet.
  Erg benieuwd naar uw ervaringen.
  Vriendelijke groeten
  Frits Bleichrodt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: