Home » 2008 Donau en Wenen » 5. Donau

5. Donau

Maandag 30 juni 2008. Fietsdag 5. Van Ebersdorf naar Traismauer, 63 km.

.

Donau_084

Wachau

Donau_085a

Spitz an der Donau

Het regent stevig. Daarom doen we rustig aan en gaan pas om 10.15 uur op weg. De buien houden eerst na de middag op. De regenjacks gaan weer in de fietstas. We fietsen door een mooi gebied met druiventeelt en appelbomen. Onderweg komen we door meerdere leuke dorpjes.

Dürstein heeft een Stiftkirche met een blauwe toren. In dit dorp blijven we meer dan een uur. Als we gebruik gemaakt hadden van de vrijkaartjes, voor het veer van Spitz naar Arnsdorf, dan hadden we een aantal gezellige dorpjes moeten missen.

*

Donau_092

Dürnstein, Stiftkirche met azuurblauwe toren aan de oever van de Donau

*

In Krems wandelen we, met de fiets aan de hand, door de oude stad en door de winkelpromenade. Daarna gaan we over een grote brug over de Donau. Het landschap richting Traismauer oogt weer heel anders. Hier gaan we langs een bosrand. We komen Ben en Lyda onderweg weer tegen en fietsen samen op. Zij hebben een ander hotel in dezelfde straat in Traismauer. Omdat wij half pension hebben geboekt en zij alleen logies, komen zij ook bij ons hotel in de tuin eten.

Het is de hele avond lekker weer. De eigenaresse vertelt dat het hotel vroeger een ziekenhuis was en zij al de vijfde generatie is van het hotel. Haar beide dochters zijn nog jong en hebben geen zin om de zaak later over te nemen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: