Home » 2008 Naar Brussel en terug » (B-7) Een schaapskudde in Nederland

(B-7) Een schaapskudde in Nederland

 

Dag 7. Fietsen van Brussel naar Lisse. Etappe Antwerpen –Oostvoorne, 129 km.

Maandag 25 augustus 2008

Wederom met de wind in de rug ′zeilen′ we richting Nederland. In Brasschaat staan dure huizen in een bosrijke omgeving. Hier zouden ook nogal wat Nederlanders wonen. Rond Kalmthout is een natuurgebied met heidevelden en wetlands.

Brussel_167a

In Nispen, een dorp in Nederland met veel kroegen, zijn alle café′s nog dicht. Een inwoonster van het dorp geeft ons de tip om in het dorpshuis koffie te drinken. Ze zegt daarbij: ′Het is ook nog goedkoper′. In de buurt van Oudemolen komen we een schaapskudde tegen met herders en honden. Altijd een leuk gezicht.

.

Brussel_169a

Als we de Haringvlietbrug zijn overgestoken en daarmee aan de noordkant van het Hollands Diep fietsen, zijn weer in het protestantse Zuid-Holland. Er zijn hier weinig dorpen en zeker geen kroegen. Met een pont gaan we over het Spui. Spijkenisse ligt in de buurt, maar wij kiezen voor een route over Abbenbroek en Heenvliet. In Heenvliet is een café-restaurant. De uitbater vertelt ons dat het niet makkelijk zal worden een slaapplaats te vinden hier in de buurt van de industrie van Rotterdam.

Wij hebben Brielle in gedachten. Daar bellen we een voor een de adressen van Vrienden van de Fiets. Ze zitten allemaal vol. In Oostvoorne, een dorp verder, is wel plaats. De kamerverhuurder vertelt over zijn belevenissen op Curaçao en Cuba. De zoon des huizes gaat over een paar dagen op vakantie. Kees kan hem een paar tips geven.


1 reactie

  1. J. Meulblok schreef:

    ” In Essen, een dorp in Nederland met veel kroegen, zijn alle cafés nog dicht. ”

    Dit moet op een vergissing berusten; Essen ligt, pal tegen de grens op Belgisch grondgebied.
    Bij het verlaten van het dorp, richting Nispen, wordt de grens gepasseerd aan het einde van de bebouwde kom van Essen. De straat/weg naarlinks vormt de grens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: