Home » 2008 Naar Brussel en terug » (B-6) Zondag wielrendag in België en Zuid-Nederland

(B-6) Zondag wielrendag in België en Zuid-Nederland

Dag 6. Fietsen van Brussel naar Lisse. Etappe Brussel – Antwerpen 75 km.

Zondag 24 augustus 2008

De vrouwen gaan met de trein, maar blijven nog een paar uur als wij om half tien met de fiets richting Atomium gaan. Bij het Atomium wordt net als gisteren via een kabel abgeseilt. Ze hebben vandaag beter weer. Het is droog en zo nu en dan komt de zon door.

Brussel_160a

We gaan langs kleine dorpjes richting de Schelde. Daar aangekomen volgen we de rivier tot in Antwerpen. We volgen hierbij de Stedenroute. Deze LF gaat van Brussel naar Amsterdam. De route gaat niet meer als enige jaren geleden door het Industriegebied van Hoboken.

We zien veel wielrenners, veelal wat oudere mannen met allemaal de zelfde outfit aan. Onderweg moeten we ook een keer een tijdje wachten omdat er een wielerwedstrijd gaande is. Signaalgevers regelen daar het verkeer.

.

Brussel_164a

In Antwerpen maken wij een bed op in de jeugdherberg op een deel van het terrein van de Wereldtentoonstelling van 1930, heel dicht tegen de snelweg aan gelegen. Daarna gaan we eten en mengen we ons in het feestgedruis van Antwerpens Bollekensfeest op de Grote Markt en omgeving. Hier wordt niet alleen bier geschonken in plastic glazen maar ook in de bekende ronde glazen van De Koningh.

Op onze kamer in de jeugdherberg slaapt ook een jongen uit Rimini Italië. Als we al lang en breed in bed liggen komt nog een vierde gast onze kamer binnen. Hij doet erg rustig en leest nog even een boek bij een zaklantaarn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: