Home » 2008 Naar Brussel en terug » (B-1) Wij binnen, de bui buiten.

(B-1) Wij binnen, de bui buiten.

Fietsen van Lisse naar Brussel, et. 1. Van huis naar Oosterhout, 114 km

Dinsdag 19 augustus 2008.

Brussel_2_016

Om half acht vertrekken Kees en ik richting Leiderdorp. Ons eerste bakkie koffie nemen we aan de Rottemeren ten noorden van Rotterdam. We steken met meerdere ponten over (Kinderdijk en Dordrecht). Via de Moerdijkbrug komen we Brabant binnen. Een groep jonge Engelsen wil ook over de brug maar dan richting Zuid-Holland. Hoewel wij ze duidelijk uitleggen hoe ze moeten rijden, denken ze het beter te weten. Ze zullen er later wel achter komen.

.

Brussel_020a

Dordrecht, bootbus

Tot Brabant hadden we wind tegen. Nu hebben we een stukje meewind richting Lage Zwaluw. In een café leggen wij de benen even onder de tafel. De kroegbaas zet ons twee ouderwetse café filtre voor (kopje met daarop een plastic filterbakje met koffie en heet water erin). Op de lantaarnpaal voor het café zit een sticker met de bekende schelp. We zitten nog niet binnen of het begint te gieten van de regen. Kletsnat worden onze fietsen. Dit geldt ook voor mijn regenjack dat binnenstebuiten tussen een spin zit.

.

Brussel_026

Lage Zwaluw, café

We kiezen ervoor om beneden de Moerdijk voor een deel van de knooppunten gebruik te maken. Aan de rand van Oosterhout aangekomen vragen we een echtpaar hoe bij Tulip Inn te komen. De vrouw zegt: ′Er zijn er twee in Oosterhout. Rij maar met ons mee. De ene ligt midden in het dorp en de andere aan de zuidkant aan de ringweg′. Even later zegt ze dat het hotel midden in Oosterhout Golden Tulip heet en die aan de ring Tulip Inn. Die laatste zit naast het AC-restaurant.

In het centrum van Oosterhout is het vandaag kermis. Daarom rijden we een stukje om. Aan de andere kant van Oosterhout aangekomen zijn onze begeleiders bijna thuis en wijzen ons hoe we moeten rijden om bij ons hotel aan te komen. Appeltjes-eitje. Nadat we ingecheckt zijn kunnen we met korting bij AC eten. Onze fietsen mogen we onder een afdak stallen achter een afgesloten stalen hek.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: