Home » 2008 Naar Brussel en terug » (B-2) Lier en Mechelen

(B-2) Lier en Mechelen

Fietsen van Lisse naar Brussel, etappe 2. Oosterhout – Mechelen, 102 km.

Woensdag 20 augustus 2008

.Flinke plassen liggen op het parkeerterrein van ons hotel en de lucht is behoorlijk vochtig. Na een paar kilometer begint Kees liedjes te zingen. Dat lijkt me een goed teken. Hij heeft het naar zijn zin. We gaan een heel stuk langs de Mark, een beek of smal riviertje, dat deels in Nederland en deels in België stroomt.

Brussel_027a

Oosterhout, kunstwerk de fiets

Het eerste grotere dorp in België is Hoogstraten. Hier zitten we op een terras en kijken toe hoe de Belgen hun auto′s kops op het trottoir van de winkelstraat parkeren. Vlak voor Lier schijnt de zon rijkelijk als we in de tuin van De Oude Lier zitten. De juffrouw van het etablissement legt ons uit hoe we het makkelijkst in de stad komen. De weg langs het spoor volgen.

Lier heeft een prachtig oud centrum. Vooral de Grote Markt en omgeving doet Middeleeuws aan. Hier willen we wel overnachten. Dat lukt echter niet. Alles is vol. Daarom fietsen we door. Telefonisch vragen we Gré het adres van de jeugdherberg in Mechelen op te zoeken. De jeugdherberg is gevestigd in een vrij nieuw gebouw pal naast de Katholieke Hogeschool. Santiago-gangers krijgen korting.

Brussel_042a

Op de Grote Markt wordt een podium opgebouwd. Daar vindt komend weekend een rockfestival plaats. Bekende en minder bekende Belgische en Nederlandse artiesten zullen bij Maanrock optreden. Op de posters zien we ook de naam van Rob de Nijs staan.

Rond negen uur ′s avonds zitten we op het terras van ′t Ankertje, omdat het bij Den Akker helemaal vol is. Een paar jaar geleden aten Joke en ik ons avondmaal een keer bij dat laatste restaurant tussen vooral jong volk. Op ons terras schenken ze onder meer Gouden Carolus, een stevig biertje.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: