Home » 2013 Fietsen » Rondje Schiphol met de fiets

Rondje Schiphol met de fiets

Archief

Kalender van berichten

oktober 2008
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 71.666 hits

Zaterdag 25 oktober 2008 

081025_rondje_schiphol

Vandaag is de laatste dag van 2008 met zomertijd. Het is een zonnige dag. Vanuit Getsewoud gaan we met een rechte lijn evenwijdig aan de busbaan richting Hoofddorp-Bornholm. De Kruisweg voert door het centrum van Hoofddorp en verder naar De Hoek bij de A4. In de aankomst- en vertrekhal van Schiphol nemen we onze lunch. Het is daar gezellig druk. Vanaf het stationsgebouw is het even zoeken naar waar weer een fietspad begint.

Fietsen_in_2008_003d

We fietsen met een boog met de klok mee om het Schipholterrein. Vliegtuigen stijgen op. Mensen met camera′s met enorme telelenzen nemen foto′s van de vliegtuigen. Omdat het weekend is, zijn er in het gebied rond Schiphol niet veel activiteiten.

Er liggen kilometers aan fietspaden rond de luchthaven, maar je ziet maar weinig fietsen. Aan de oostkant van Schiphol nemen we niet de Ringvaart, maar gaan over een nog niet zolang geleden aangelegd fietspad door het Schinkelbos. We komen uit op de doorgaande weg naar Aalsmeer. De babyzaak heet tegenwoordig Prénatal. Tussen Aalsmeerderbrug en Rijsenhout nemen we het fietspad langs de Liniedijk richting Hoofddorp.

Fietsen_in_2008_009a

Het is druk in het Haarlemmermeerse Bos. Ook wij gaan daar even uitgebreid in de zon zitten. Bert probeert zijn nieuwe mobiele telefoon uit. Hij doet het nog steeds. Als we voorbij het voormalige Floriadeterrein zijn, komen we op het fietspad evenwijdig aan de Driemerenweg. Daar hebben we de wind wat tegen. Dat kan ons niet deren. Bij Beinsdorp gaan we de brug over naar Hillegom.

.

Naschrift DW d.d. 6 december 2008. In De Nieuwe N201, een publicatie van de provincie Noord-Holland, lees ik dat het fietspad van de Geniedijk tijdelijk (gedurende ongeveer anderhalf jaar) dicht gaat of is. Dit in verband met de vernieuwingen aan de N201. Fietsers kunnen gebruik maken van het fietspad langs de Kruisweg.

De nieuwe fietsbrug over de A4 is pas eind 2010 gereed. Dus daar moeten we nog even op wachten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: