Home » 2013 Fietsen » Fietsen naar IJmuiden

Fietsen naar IJmuiden

Archief

Kalender van berichten

december 2008
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Weblogstatistieken

  • 71.664 hits

Vrijdag 12 december 2008   

In Hillegom is mijn vorige autodealer ook op de fiets onderweg voor een ritje. Omdat we dezelfde kant op gaan, rijden we een eindje samen op. Op het Houtplein in Haarlem nemen we een bak koffie op een overdekt terras. We kleppen wat bij. Daarna gaat hij weer terug naar zijn huis in Sassenheim en rij ik nog een stukje verder.

Beteugeling

De beteugeling van het verkeer, Haarlem Noord nabij de Westelijke Randweg, P d’ Hont 1963

Een deel van mijn route gaat min of meer evenwijdig aan de Westelijke Randweg richting de Velsertunnel. Langs het Noordzeekanaal kom ik uit bij het pont naar Velsen-Noord. Ik besluit hier de weg terug naar het zuiden te nemen. Op station Santpoort-Noord is het raam achter het bankje op het perron ingegooid. Lekker aso. Zo zitten de wachtende treinreizigers nog in de wind. De koffie uit mijn thermoskan is daar overigens nog lekker heet. In Santpoort-Zuid koop ik krentenbollen bij buurtsuper ′de dagwinkel′.

Kopje_van_bloemendaal

Kopje van Bloemendaal, uitzichttoren

Op de Hoge Duin-en Daalseweg waan ik me in de Ardennen. Samen met een andere fietser overzie ik de omgeving vanaf het uitzichtpunt van het Kopje van Bloemendaal. Het is licht heiig. Daarom is het uitzicht niet voortreffelijk, maar toch …. aardig om aan één kant naar de zee te kijken en de andere kant naar Velserbroek en Haarlem.

Bij Vogelenzang lopen damherten op het terrein van boeren. Ergens zomaar tussen de schapen en vlak daarbij tussen wat bossages. Ze blijven niet alleen in de duinen van Waternet.

Voorbij de Kromme Zilk (de Zilker Binnenweg) kom ik langs de Keukenhof. Op de Van Lyndenweg wandelen Johan en Ank. Ik loop een stukje met ze op. We wisselen wat nieuwtjes uit. Bij het fietstunneltje stap ik maar weer eens op. Ik heb trek in een glas thee.

081212_ge_rondje_velsen

Rondje Velsen, 65 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: