Home » 2013 Fietsen » Tot hiertoe en niet verder

Tot hiertoe en niet verder

Archief

Kalender van berichten

december 2008
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Weblogstatistieken

  • 72.525 hits

Dinsdag 30 december 2008

. 

Een half jaar geleden wandelde ik de NS route van Gorinchem naar Leerdam samen met Joke. Het was toen hartje zomer. Nu is het hartje winter.

Ik ben in het donker met de auto onderweg naar Gorinchem. Als het een beetje licht wordt vliegt hoog boven de snelweg een groep vogels in V-formatie. Een mooi gezicht, maar laat ik maar weer snel op het verkeer letten.

Richting Vuren wandel ik langs de Merwede, die verderop de Waal heet. Bij Fort Vuren staat op het schoolbord aan het hek over de brug dat het café-restaurant open is. Het ziet er allemaal naar mijn idee nogal gesloten uit. Bij de deur van het café zie ik dat de open haard brandt en ik hoor de muziek hard aanstaan. Ik ga naar binnen. Van achteren komt een man en een hond naar voren. Ik vraag of de zaak open is. De baas zegt: ′We zijn nog niet open, maar als je een kop koffie wilt, kan je die krijgen′.  Ik zeg: ′Doe mij maar een kop koffie′.

.

Leer17

.

In het Lingenbos kom ik nog twee mensen tegen die dezelfde route wandelen. Ik haal ze in en groet ze. Later zullen ze mij weer inhalen. Daarna zie ik ze niet meer. De Uitspanning aan de Linge, tegenover Kedichem, is tot april gesloten. No problem. Ik heb eten en drinken in mijn rugzak.

.

Leer06

.

Bij Nederlandse voordeuren zie je dikwijls matten liggen met het woord Welkom, al dan niet in het Engels geschreven. Dat geldt vast niet voor een ieder die het waagt bij de voordeur van deze mensen te komen. Onderweg op een hek staat een minder uitnodigende boodschap.

.

Leer15

Op de plassen bij Asperen, waar ’s zomers honderden ganzen zijn, zie je nu weinig vogels. Er wordt geschaatst aan de randen. Een mevrouw die met haar kleinzoon aan het schaatsen is vertelt me dat de plassen gisteren in het midden nog open lagen.

Ik maak nog een ommetje door Asperen, om vandaar achter het Galgenwiel om, naar Leerdam te lopen. Daar neem ik voor de prijs van een kop koffie de Arivatrein naar Gorichem.

.

081230_ge_gorichem_leerdam

Wandelen van Gorinchem naar Leerdam, 24 km.

Voor GPS-route:

.

http://www.routeyou.com/route/view/64115/wandelroute-gorinchem-leerdam.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: