Home » 2013 Fietsen » Winter op de Utrechtse Heuvelrug

Winter op de Utrechtse Heuvelrug

Archief

Kalender van berichten

januari 2009
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 72.524 hits

Dinsdag 6 januari 2008

De start van onze wandeling is bij de Pothbrug over het Valleikanaal tussen Woudenberg en Scherpenzeel. Aan de rechterkant ligt een fietspad. Wij nemen de linkerkant.

Je ziet volop vogels die genieten van het open water. Er ligt namelijk bijna geen ijs op het Valleikanaal. De meestal modderachtige paadjes zijn vandaag hard van de vorst. We kijken uit op de Gelderse Vallei. Regelmatig maken we overstapjes bij afscheidingen (hekken of prikkeldraad). We gaan een stuk over een voormalige spoorbaan.

.

Wandelen_004c

.

Omdat er nu geen bladeren aan de bomen zitten, wordt de Heiligenbergerbeek niet door het struweel onttrokken aan het zicht. Onderweg is nergens horeca of koek-en-zopie. We nemen daarom staand een boterhammetjes en een kop koffie uit de thermoskan. Het is geen weer om op een bankje te gaan zitten.

.

Wandelen_007c

.

Er wordt flink wat onderhoud gepleegd aan de bossen van landgoed Den Treek. Er liggen hier en daar grote stapels boomstammen. Ook zijn houtversnipperaars bezig om takken te vermalen. Op verschillende plaatsen zijn jonge bomen langs de voet- en fietspaden aangeplant. De geel-rode aanduidingen ontbreken daarom soms. Op internet zagen we dat nogal wat mensen verkeerd liepen. Ook een man die vanmorgen gelijk met ons uit bus 80 stapte, zagen wij op een bepaald moment van de verkeerde kant afkomen. Het gaat met name om de aanduiding in het NS-boekje ′Bij het vierde brede pad (een vijfsprong) gaat u rechtsaf.′ Het is een kwestie van tellen.

.

Wandelen_009c

.

Aan de rand van Amersfoort lopen we weer langs de Heiligenbergbeek, die uitkomt op de grachten van de binnenstad. Zonder uitglijders lukt het ons om over de spekgladde Waterpoort Monnickendam te komen. Daarna lopen we door middeleeuwse straatjes, zoals Muurhuizen. Nog even door de winkelstraat met alle bekende Nederlandse winkels en daarna zijn we bij het NS-station, waar we een beker chocolademelk nuttigen.

Al met al een fraaie wandeling op een zonnige winterdag.

.

090106_ge_woudenberg_amersfoort

Woudenberg, Den Treek, Amersfoort, 18,5 km.


1 reactie

  1. Jet schreef:

    Beste Dick, ik ben opzoek naar winterbeeld van Landgoed Den Treek en kwam daardoor op jouw weblog. Zou het mogelijk zijn om het mooie winterplaatje van je tegen betaling te gebruiken in een tijdschrift ? Graag hoor ik op korte termijn van je. Dank je wel voor je reactie alvast !
    Met vriendelijke groet,
    Jet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: