Home » 2010 Andalucia S » (4) Moskee-kathedraal in Cordoba

(4) Moskee-kathedraal in Cordoba

Archief

Kalender van berichten

mei 2010
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Weblogstatistieken

  • 78.741 hits

S

Dag 4. Dinsdag 11 mei 2010

In Cordoba houdt het op met regenen als we de bus uitkomen. We brengen een bezoek aan de voormalige Joodse wijk, de Juderia. Daar zijn veel smalle straatjes en ook is daar nog een synagoge, die weliswaar niet meer in gebruik is. Er is nu een festival van de patio’s gaande in Cordoba. De eigenaar van de mooiste patio ontvangt een geldprijs van een paar duizend euro’s.

Na de middag bezoeken we de Mazquita, de grootste kathedraal van de wereld. Het werd tussen 785 en 787 gebouwd als moskee door Abd al Rahman I en in de 16e eeuw werd het een kathedraal. Een beperkt deel van de pilaren is eruit gesloopt om het aan te passen als een katholieke kathedraal.

Het is indrukwekkend om in zo’n groot gebouw te vertoeven. De pilaren komen uit allerlei gebieden van Noord-Afrika en Zuid-Europa. Ze zijn bijna allemaal anders. De moskee werd gebouwd in de Islamitische middeleeuwen van Spanje, De christenen veroverden later Spanje op de moren.

Aan het eind van de middag komen we aan in Sevilla.


2 reacties

  1. Piet schreef:

    Dick, het regent hier nu ook, gedeelde smart is halve smart. Maar het regent hier pas een half uur. De rest van de tijd is het goed weer geweest vandaag. Ik wens jullie ook een fijne verdere vakantie, liefst met een zonnetje erbij.

  2. Ans Mink schreef:

    Heb jullie 4 dagen gevolgd. Mooie foto’s
    Nog een fjne vakantie. Groetjes Ans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: