Home » 2011 Portugal S » (P 9) Porto

(P 9) Porto

Archief

Kalender van berichten

juli 2011
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

S

Zondag 26 juni 2011, vakantie in Portugal

Met de bus en met een Portugese reisleider maken we een rondrit door dure wijken van Porto. Hier kwamen de mensen wonen die veel geld hadden verdiend in de Portugese kolonieën, zoals Brazilië, Mozanbique en Maçao. In de buurt van de rivier de Douro is de weg versperd in verband met de jaarlijkse races met oude Portboten op de rivier ter ere van het feest van de heilige Jan. Aan de Laan van de Geallieerden drinken we koffie bij Café Guarany, een chique tent.

We brengen een bezoek aan het Palacia da Bolsa. Hier zit nu de Kamer van Koophandel. Eerder was het een beursgebouw, niet voor aandelen, maar een goederenbeurs. Het gebouw is gezet op de fundamenten van een klooster in de tijd dat congregaties in Portugal verboden werden (1834). Het is een heel mooi gebouw met allerlei verschillende zalen, de ene nog mooier dan de andere. Je mag er geen foto’s nemen.

We maken een rondvaart van een klein uur over de Douro. Hier is het nu 36 graden en daarom best wel heet. We moeten even wachten voordat uigevaren kan worden in verband met de speedboatraces op de rivier. Als afsluiting van de rondvaart bezoeken we een Porthuis aan de andere kant van de Douro.

Nadat de bus ons weer heeft afgezet bij het hotel gaan Joke en ik naar een overdekt winkelcentrum vlakbij het hotel aan Via Caterina. Boven zijn allerlei soorten cafés en eettentjes. Er is zelfs een soepenrestaurant. ’s Avonds wandelen we met een klein groepje nog een stukje door de stad. Aan de andere kant van de brug gaan we naar een hoog gelegen plein, waar vandaag helaas geen terrasjes zijn. Je hebt hier en voortreffelijk uitzicht op de verlichte dubbele Luiz 1-brug, de verlichte kaden, de binnenstad, enz.

We hadden een prima vakantie in Portogal. Obrigado (dank) aan de reisleiding, aan de medereizigers in de groep en aan de OAD.


1 reactie

  1. roel schreef:

    Ben benieuwd of je op je fietsvakantie weer zulke mooie plaatjes maakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: