Home » 2011 Duitsland F » [0] Berlijn

[0] Berlijn

Archief

Kalender van berichten

juli 2011
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Fietsen van Berlijn naar Nederland met broer Bert

Zondag 3 juli 2011. Van Berlijn CS naar Berlijn Spandau, 18 km.

In de trein van Schiphol naar Berlijn komen we een mevrouw uit Barendrecht tegen net als wij vanaf Berlijn terug gaat fietsen naar Nederland. Zij doet het in haar eentje. Ze blijft twee dagen in Berlijn en doet er dan drie weken over om naar Barendregt te fietsen. Met zijn drieën, de mevrouw, Bert en ik,  gaan koffie drinken in de treinbistro helemaal aan de andere kant van de extreem lange trein. De Barendrechtse vertelt over haar wandelingen en fietstochten.


Ook spreken we met een stel uit Amsterdam. Hij is 77 jaar en de vrouw iets jonger. Ze gaan een rondreis met de fiets maken vanuit Zuid-Duitsland. Ze blijven twee maanden onderweg en overnachten in een tentje op campings. De vrouw vertelt mij dat zij en haar man al vele landen van de wereld gezien hebben. Mijn man spreek diverse talen vloeiend en ik spreek geen vreemde talen. Ze  vertellen over een ongeluk onderweg toen ze naar Santiago waren fietsen. De man werd aangereden door een motorfietser, die nota bene doorreed. Hij kwam in hachelijke toestand op de intens care in een ziekenhuis in Frankrijk terecht. Na een week werd hij met een ambulance overbracht naar het OLVG. Het jaar erop gingen ze weer onderweg naar Santiago en wel heen en terug. Toen ze enige dagen op de terugweg waren werden ze gebeld met de mededeling dat hun schoonzoon een opgenomen was in het ziekenhuis. Hij bleek een gescheurde aorta te hebben. Deze man was vroeger profvoetballer en op dat moment trainer bij Ajax. Omdat Ajax speciale afspraken heeft met een Amsterdams ziekenhuis werd hij heel snel geholpen en overleefde het. Het Amsterdamse stel werd met een busje gerepatrieerd naar Nederland.

001 Trein 3-7 S
In Berlijn stappen we uit de trein op de onderste etage van het centraal station (Hauptbahnhof). We groeten de mevrouw uit Barendrecht; zij boekte een kamer in Berlijn Mitte. Het regent in Berlijn. We gaan op weg naar het hotel in Berlijn Spandau dat wij vooraf via internet boekte. We komen langs de Bondsdag en het Olympisch stadion. We moeten onderweg een aantal keren de weg vragen. Om half zeven zijn we bij ons hotel. Omdat het hotel nogal ver weg ligt van het openbaar vervoer en het te slecht weer is om weer terug te fietsen naar het centrum zien we af van het voorgenomen avondbezoek aan de binnenstad van de hoofdstad van Duitsland.


1 reactie

  1. josust schreef:

    Geweldig mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: