Home » 2011 Duitsland F » [8] Mais

[8] Mais

Archief

Kalender van berichten

juli 2011
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

S

Dag 8. Maandag 11 juli 2011. Fietsen met broer Bert in Duitsland van Berlijn naar Nederland. Vandaag van Detmold naar Warendorf, 111 km. Tot en met vandaag 777 km

Gisterenavond gingen we naar het historische centrum van Detmond. We zaten daar op een terras hartje stad met uitzicht op het stadhuis. Toen we klaar waren met eten begon het een beetje te regenen. Omdat we niet wisten wat wij van de weergoden konden verwachtten, besloten we terug omhoog te fietsen naar de jeugdherberg aan de rand van de stad. Er viel geen regen die vier kilometer onderweg en ook ‘s avonds en ‘s nachts bleef het droog.

Het is druk aan het ontbijt. Naast enkele gezinnetjes en losse fietsers is er een buslading sportieve jongelui uit Ankara aanwezig. Dat geeft aardig wat drukte maar de jongens gedragen zich netjes.

Het is vandaag weer mooi weer. De eerste paar uur is het nog wat heuvelachtig maar dat wordt snel minder. We rijden vooral langs landbouwakkers en zo nu en dan door bossen. Er wordt hier vooral maïs en tarwe verbouwd. Hoe ze hier omgaan met wisselteelt is mij een vraag. Je ziet hier naast maïs en tarwe ook nog andere graansoorten zoals haver en gerst, maar bijvoorbeeld bijna geen aardappels en geen bieten. De eerste tarwe is hier al geoogst. Ik neem aan dat dit wintertarwe is.

We nemen een kijkje bij Slot Holte tussen Liemke en Verl. Daarna fietsen we met een boog om een grote stad heen. We merken niet veel van de stad anders dan dat we meerdere drukke wegen moeten oversteken.

In Harsewinkel is een grote landbouwmachinefabriek van Claas gevestigd. Dat vindt Bert interessant. In Warendorf vinden we een pensionnetje dat ook in het routeboek van Europaradweg.

We gaan ook hier eten in het centrum van de stad. Warendorf staat in het teken van paarden, daarom hebben ze hier geen geschilderde koeien, beren of varkens maar je raadt het al …. paarden.

 


1 reactie

  1. Dick W schreef:

    Mooie paarden daar in Duitsland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: