Home » 2011 Grote Rivierenpad » [R 2] Hartelkanaal

[R 2] Hartelkanaal

Archief

Kalender van berichten

september 2011
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Weblogstatistieken

  • 78.743 hits

S

Vrijdag 9 september 2011

Grote Rivierenpad, LAW 6, van Hoek van Holland naar Kleef. Etappe 2, wandelen van
Maasland naar Spijkenisse, 22 km

Vandaag start ik bij pannenkoekenrestaurant ’t Sonnetje. De bus heeft me hier gebracht vanaf station Schiedam. Het centrum van Maassluis komt heel langzaam tot leven. De lucht zit hier vandaag vol met kleine waterdruppeltjes. Omdat het veerpont naar Rozenburg aan die kant van de Nieuwe Waterweg ligt heb ik nog even tijd voor mijn eerste bak koffie. Altijd handig zo’n thermosfles.

Met gepast geld, een hand vol muntjes, betaal ik de veerman. De andere wandelaars en fietsers op dit uur van de dag hebben een abonnement. Omdat de batterij van zijn kaartjesapparaat bijna leeg ik komt er voor mij geen kaartje uit. Ik loop door naar de voorkant van de boot. Tot mijn verbazing komt de man van het pont even later mij persoonlijk alsnog een kaartje brengen. Daarna gaat hij geld innen bij de automobilisten.

Het dorp Rozenburg ken ik vanuit een vorig (werk-)leven. Leuk om er weer eens te zijn, hoewel ik weinig van het dorp te zien krijg. De route gaat over de groene randen van het eiland en langs de kinderboerderij. Na drie bruggen kom ik op Voorne-Putten. Het ligt (letterlijk) onder de rook van Rotterdam maar doet plattelands aan.

Over dijkjes langs onder meer het Hartelkanaal loop  ik door stadjes zoals Heenvliet en Geervliet. In dit laatste stadje (1.800 inwoners) steek ik op bij de plaatselijke bakker. Twee dames uit Rotterdam-noord zijn onderweg van een fietstocht en zitten hier ook aan de koffie.

De lucht wordt droger en soms komt zelfs de zon even  door. Voorbij de gevangenis, de huisdierenopvang en het crematorium bereik ik  de bedrijventerreinen van Spijkenisse. Aan het oude dorpscentrum is te zien dat  Spijkenisse enige decennia geleden niet veel voorstelde. Tussen twee  bankgebouwen door begint een pad door een park naar het metrostation van  Spijkenisse. Ik hoef niet lang te wachten op metro C richting de Terp.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: