Home » 2012 Noord-Hollandpad » [NH 12] De Vecht

[NH 12] De Vecht

Archief

Kalender van berichten

december 2011
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

Noord-Hollandpad, etappe 12 wandelen met Bert van Abcoude naar ’s Graveland.

Het Grote Rivierenpad zit erop. Daarom staat  vandaag wat anders op het programma. Het Noord-Hollandpad loopt van het noorden van Texel naar Huizen aan het Gooimeer en bestaat uit 13 etappes. De één na laatste is min of meer willekeurig de onze vandaag. Deze dagafstand gaat een deel door de provincie Utrecht en deels door NH.

Knotwilgen tussen Abcoude en Baambrugge

Knotwilgen tussen Abcoude en Baambrugge

Tussen Abcoude en Baambrugge loopt een kronkeldijk langs de Angstel. Voorbij Baambrugge is het een bredere en wat drukkere weg richting Loenersloot.  Het is droog weer, hoewel de wind wat guur aanvoelt. 

Twee boerderijen bij Vreeland

Twee boerderijen bij Vreeland

Aan de andere kant van het Amsterdam-Rijnkanaal gaan we over een fietspad naar Vreeland. Hier loopt de Vecht. Net zoals bij de Angstel,  komen we aan de Vecht langs aardig wat fraaie optrekjes. Hier en daar staan prieeltjes in de tuinen, meestal met uitzicht op het water.

Nederhorst den Berg, prieel

Nederhorst den Berg, prieel

Het Bergse Pad is een smal pad aan weerszijden omgeven door het water van de Ankeveense Plassen. Een bewoner aan gindse zijde van een bruggetje verzamelt antieke brommers en motoren. Hij vraagt ze te koop. Voor alle duidelijkheid staat erbij ´Geen verkoop´. De liefhebber van gemotoriseerde tweewielers is waarschijnlijk nu niet thuis. Een hond bewaakt met veel geblaf het ´fort´.

Bergse Pad Ankeveense Plassen

Bergse Pad Ankeveense Plassen

Bij de doorgaande weg bij Stichtse End, Ankeveen steken we de weg over. Het Verlengde Bergse Pad (zie voetnoot) is voor een stuk een grote prut zooi. Lezers van mijn weblog adviseer ik hier een stukje om te lopen over de Herenweg. Wij lopen niet om en komen via het drassige pad uiteindelijk op een beter graspad en daarna nog op een stuk goed te belopen weiland. Dan zijn we ten hoogte van het hoofdkantoor van Natuurmonumenten. Onze auto staat niet ver van de Klapbrug.

Route in Google Earth

Route in Google Earth, van Abcoude naar 's Graveland

 

De route vandaag± Abcoude, Baambrugge, Loenersloot, Vreeland, De Nes, Nederhorst den Berg, Ankeveense Plassen, ´s Graveland, 22 km.

——————————————————

Voetnoot. Op 19 januari 2011 wandelde ik bij het Floris V-pad ook over het Verlengde Bergse Pad. Toen lagen er op een groot stuk nog rijplaten. Zie link naar dit artikel        http://dickwalraven.weblog.nl/2011-verlengd-floris-v-pad/5-de-vissen-willen-niet-bijten/

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: