Home » 2012 Wandelen » Ruïne Brederode

Ruïne Brederode

Archief

Kalender van berichten

januari 2012
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Weblogstatistieken

  • 78.103 hits

 

Santpoort Noord

Santpoort Noord

Maandag 2 januari 2012. Wandelen met Leo, Margo en Joke van Santpoort-Noord naar Haarlem.

 

Duin- en Kruidberg Santpoort

Duin- en kruidberg, Santpoort-Noord

 

Achter station Santpoort-Noord is een manege waar we eerst maar eens een bak koffie scoren. Het is mooi weer, wat wil je nog meer. Daarom blijven we niet te lang bij de paarden plakken. Gisteren op de nieuwjaarsbijeenkomst van de familie kwamen Leo en Margo met het voorstel om vandaag een wandeling te gaan maken.

Op het terrein van het voormalige Provinciaal Ziekenhuis worden nieuwe woningen gebouwd. Wij lopen op een smalle weg, de Bergweg, langs de achterzijde van dit complex. Hier staan allerlei kleinere ziekenhuisgebouwen letterlijk in te storten. Geen gezicht anno 2012.

 

Brederode

Ruïne Brederode

 

Ruïne Brederode is vandaag niet open voor bezoekers. Prima. We wandelen verder richting Bloemendaal en daarna Overveen. Via het Houtmanpad gaan we onder de Westelijke Randweg door. Bij de Raaks constateren we dat het café-restaurant annex brouwerij in de voormalige Jacobkerk is gesloten in verband met een uitgangsdagje van het personeel. Ons alternatief is een café-restaurant op de Grote Markt, Fortuijn. Of deze tent naar de vermoorde politicus is genoemd of dat ze graag rijk willen worden is mij niet bekend.

Het regent als we hier aan de thee zitten. Het is nog een klein stukje naar het Centraal station. De route voert over het Begijnhof. Een aantal dames wacht hier achter de ramen op de eerste klanten in het nieuwe jaar. Bij het station zien we dat het al aardig opschiet met het busstation, maar dat nog niet alles klaar is. Ze zijn hier volgens mij al meer dan een jaar mee bezig.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: