Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » [J 04] Te voet van Delft naar Maassluis

[J 04] Te voet van Delft naar Maassluis

Archief

Kalender van berichten

februari 2012
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Woensdag  1 februari 2012.

 

Zwanen op het ijs

 

 

Jacobswegen in Nederland. Traject van Haarlem naar Brugge. Vandaag de vierde etappe van Delft  naar Maassluis, 16 km. Tot en met vandaag 89 km.

 

Schipluiden, molen

Molen in Schipluiden

 

Vanmorgen is het min 5,5 ° Celsius met een gevoelstemperatuur van het dubbele. De zon is hierbij goed aanwezig. Dik aangekleed stap ik in Delft het station uit. Bijna alle bewoners aan het voetpad aan de rechterkant van de Buitenwatersloot hebben een zitbank voor hun huis. Voor de zekerheid zijn die meestal met een ketting ergens aan vastgezet. Zoals je begrijpt zit er nergens iemand op zo’n bankje in de zon.

Voorbij Den Hoorn loopt de route langs vijvers en over paden met knotwilgen waarvan de takken deze winter (nog) niet zijn afgezaagd. Richting Schipluiden ligt aan de andere kant van de Gaag buitenplaats Hodenpijl. Er is hier een niet meer in gebruik zijnde kerk die op een Griekse tempel lijkt. Achter het gebouw is een biologisch restaurant met herberg (je kunt er ook slapen). Ik doe me hier tegoed aan een tosti geitenkaas met een warme chocolademelk.

 

Maasland hek

Maasland, hek

 

Als ik op het 3,5 km lange Gaagpad tussen Schipluiden en Maasland wandel ben ik blij dat ik twee sjaals om heb (één in mijn jas, de andere om mijn kraag). Schooljongens van zo’n jaar of 14 proberen de dikte van het ijs uit. Gelukkig blijven ze droog. Het water is wat fris om iemand te moeten redden.

 

Maassluis

 

Net als vorig jaar toen ik met Joke in Maasland wandelde neem ik vandaag weer een rondje om de kerk om verder over een fietspad naar Maassluis te lopen. De oversteek naar Rozenburg staat voor vandaag nog niet op het programma. In Maassluis neem ik de trein naar huis.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: