Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » [J 06] Te voet naar Renesse

[J 06] Te voet naar Renesse

Archief

Kalender van berichten

februari 2012
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Maandag 20 februari 2012. Jacobswegen in Nederland. Traject van Haarlem naar Brugge. Vandaag de zesde etappe van Goedereede naar Renesse, 25 km. Tot en met vandaag 146 km.

Goedereede Renesse

Route Goedereede Renesse

Maandag is het wasdag in Zuidwest Nederland. Bij veel  huizen zie ik vandaag de was buiten hangen. Het is een zonnige dag. Die Zeeuwen die de was doorgaans in de wasdroger stoppen hangen deze vandaag ook maar buiten. Heel verstandig. Goed voor het milieu en de portemonnee.

Goedereede wasdag

Goedereede, maandag wasdag

Vorige keer zag ik nog niet veel van de plaats Goedereede, maar dat kan ik vandaag goed compenseren. Het is een mooi stadje waarbij de stompe toren te midden van een klein oud centrum het beeld bepaald. De toren uit 1512 heeft 300 jaar dienst gedaan als vuurtoren: bovenop werd een vuur gestookt als signaal voor de scheepvaart.

Goedereede

Goedereede, Torenslop met toren

Ouddorp, het oudste dorp van Goeree-Overflakkee heeft zes kerken. In het café-restaurant deel ik de eetzaal met vijf Duitse vakantiegangers met een hond. Plat op zijn buik ligt de goede lobbes met zijn poten naar links en naar rechts uitgestrekt op het vloerkleed en houdt alles in de gaten.

De zes kilometer lange Brouwersdam oogt weer heel anders dan de Haringvlietdam die ik vorige keer overstak. Halverwege ligt op een flinke zandplaat Port Zélande, een recreatiepark met huisjes en aanlegplaatsen voor boten.  Tijd voor mijn theepauze. Door het glazen dak van de serre van het café-restaurant  brandt de voorjaarszon. Ik weet niet hoe snel ik mijn jas moet uittrekken.

Schuurtje bij Visschershoek

Schuurtje bij Visschershoek

Aan de andere kant van de Greveling  ben ik echt in Zeeland. Schouwen-Duiveland is meer op toerisme ingesteld dan het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee. Er zijn hier volop vakantieparken en campings. Voor het centrum van het zomerse uitgangscentrum Renesse staat mijn auto bij het Transferium.  Vanmorgen ging ik van hier met de bus, Interliner 104, naar het beginpunt.


2 reacties

  1. […] een schuur gemaakt van oude planken. Die schuur zag ik eerder tijdens een wandeling in 2012. Zie https://dickwalraven.wordpress.com/2012/02/21/j-06-te-voet-naar-renesse/. Toen zat er nog een gammele deur in de schuur, die nu vervangen is door een schot van […]

  2. jopie schreef:

    In Goedereede hangen ze de “vuile was” niet buiten.
    Héél schilderachtig is het schuurtje in Visschershoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: