Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Quad in de sneeuw [J-25]

Quad in de sneeuw [J-25]

Archief

Kalender van berichten

december 2012
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Weblogstatistieken

  • 78.741 hits

Zaterdag 8 december 2012.

Nadat hij vrijdag door de Koningin officieel werd geopend rijdt  de Hanzelijn vandaag voor het eerst voor het volk. Van Lelystad gaat hij via Dronten en Kampen-zuid naar Zwolle.

In verband met de sneeuw zijn er vandaag de nodige treinen uitgevallen. Vanmorgen om 7:15 stonden er andere gegevens bij NS op internet dan gisterenavond.  Tussen Almere en Lelystad zien vanuit de trein honderden herten in het Oostvaardersplassengebied. Ze steken goed af tegen de sneeuw.

Nu ik met Leo in de trein zit richting Lelystad blijken er nog meer treinen uitgevallen te zijn. Zal de trein van Lelystad door de polder naar Zwolle wel rijden ?  Of moeten we de oude route nemen via Amersfoort?

Hij rijdt. In Lelystad hebben we minder dan 1 minuut om over te stappen van de ene kant van het perron naar de andere kant. Het is een spiksplinternieuwe trein die ons naar Lelystad brengt.  In Dronten stapt een zangkoor in om onderweg liederen te zingen begeleidt door een accordeonist.

pegels

Dijkwoning

Vecht

De Uiterwaarden van de Overijsselse Vecht

We wandelen vandaag van Hasselt (Ov) naar Zwolle, een prachtige tocht met een laagstaande zon over smalle dijken omgeven door een winters landschap. We komen door minidorpjes waar de gemiddelde westerling nooit van heeft gehoord, zoals Streukel, Genne en Haerst.

Net ten zuiden van het Hanzestadje Hasselt wordt een kleine vrachtwagen, van een handelaar in oude metalen, die van dijk was geraakt door twee glimmend rode tractoren weer de dijk opgetrokken.

quad

Maïsland langs de dijk

Twee jonge gasten rijden in quads rondjes over een geoogst maïsland. De vader van tussen 35 en 40 jaar staat met een sigaar tussen zijn lippen naar z’n zonen te kijken. Hij bekent mij dat hijzelf ook zo nu en dan met de quad over de akkers rijdt.

Zwolle

Zwolle, kerkbruggetje

In Zwolle is het gezellig druk. Dit is onder meer het gevolg van de vele dagjesmensen uit Lelystad en Dronten die een dagje Zwolle met de trein doen.

Jacobswegen in Nederland, traject Hasselt – Antwerpen, vandaag de eerste wandeletappe van Hasselt naar Zwolle, 16 km.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: