Home » 2013 Wandelen » Rondje Kamerik

Rondje Kamerik

Archief

Kalender van berichten

februari 2013
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

Maandag 18 februari 2013.

Kamerik, een oud plattelandsdorp ten noorden van Woerden, heeft een beschermd dorpsgezicht.  Al snel wandelen we over de Hollandse Kade, een smal pad met aan beide zijden water, van het pad gescheiden door bomen en struiken. Deze winter zijn aardig wat bomen tot een kleine meter vanaf de grond omgezaagd. Snoeien is groeien.

Na een stukje over een fietspad langs een min of meer drukke weg te hebben gelopen steken we een bruggetje met klaphek over om daarna dwars over een weiland te wandelen. De Houtkade ten noorden van Kanis is er weer een pad, zoals de Hollandse Kade. Als we bijna bij de Grecht uitkomen is het even een modderzooi, daar waar een oude brug is weggehaald en een nieuwe brug zal worden gemaakt.

Op het Jaagpad langs deze waterloop loopt een senior met een fiets aan de hand. Hij vertelt dat hij z’n zoon op de boerderij heeft geholpen. Zelf heeft hij vóór zijn pensionering hier geboerd, aanvankelijk op de kleine boerderij pal aan de andere kant van het water, waar maar plaats was voor twaalf koeien Na een ruilverkaveling werd een weg aangelegd zodat de boerderij bereikbaar werd voor auto’s. De te kleine boerderij is verkocht aan een artsenechtpaar. Er werd een grotere boerderij gebouwd naast de oude.

W 04 (3)

Hij vertelt dat destijds vóór de nieuwe weg, met de toepasselijke naam De Toegang, alles over water moest worden aangevoerd. De melk moest hij ook een stuk verder brengen om te kunnen worden afgehaald. Er kwamen op het jaagpad alleen maar schippers en zo nu en een bedelaar. Die kreeg bij hem dan wat te eten en mocht in de schuur slapen. Hij vroeg zo’n zwerver ook wel eens binnen op de bank te slapen, maar dat wilde die man dan niet. Hij lag liever in de schuur, ondanks dat het daar in de winter behoorlijk koud was.

W 04 (24) SS

Bij een verwijsbordje naar  ‘De Boerinn’  gaan we weer een stuk door een weiland, dat verderop is omgetoverd tot boerengolfterrein.  Het café-restaurant van ‘De Boerinn’ is open. Hier gaan we voor een kop thee, respectievelijk koffie.  We zijn weer op tijd terug bij ons beginpunt.

W 04 (2) S

Wandelen met Margo, Leo en Bert Rondje Kamerik uit Toeractief nummer 1 van 2013, 20 km. Start en finish in Kamerik, provincie Utrecht.


2 reacties

  1. Dick Walraven schreef:

    Dag Jopie. Ja op de tafels lagen ook rode zakdoeken als een soort tafelkleedjes.

  2. jopie schreef:

    Mooie beker van de boerinn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: