Home » 2013 Praag-Regensburg-NL » Ooijpolder [14]

Ooijpolder [14]

Archief

Kalender van berichten

juli 2013
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Weblogstatistieken

 • 78.772 hits

Zaterdag 6  juli 2013.

We zijn om acht uur de eerste klanten bij de receptie van de camping in Millingen aan de Rijn. Gisterenavond dronken we op het terras van een plaatselijk café er samen nog een paar biertjes op, op onze jaarlijkse gezamenlijke meerdaagse fietstocht.

020 (900x665)

We fietsen aan de zuidkant van de Waal – gisteren heette de rivier nog de Rijn – richting Nijmegen. De Ooijpolder ziet er deze tijd van het jaar schitterend uit: water, riet, groen groen, “wilde” paarden, verre uitzichten. Geweldig en dat alles op een zonnige warme dag.

In Nijmegen geven broer Bert en ik elkaar een hand. Bert gaat verder naar de verjaardag van één van zijn kleinkinderen en ik pak de trein. Gisteren hoorde ik al dat er bij Schiphol geen treinen rijden. Het gevolg is dat ik drie keer moet overstappen in plaats van één keer. Van Nijmegen naar Utrecht kan ik lekker zitten. Van Utrecht naar Amsterdam-Sloterdijk moet ik samen met nog veel mensen genoegen nemen met een staplaats. Maar dat is nog niet alles.

Bij het overstappen in Haarlem merk ik dat m’n voorband plat is. Dat wordt banden plakken op het station van aankomst. Ik realiseer me dat Bert de bandenspullen in zijn bagage heeft. Dat is vervelend. Gelukkig kan ik m’n banden bij de fietsenmaker die dicht bij het station zit tot 5 bar oppompen.

Zonder plat te rijden kom ik thuis aan. Ook in ons bollendorp is het prachtig weer. Morgen, zondag, is er een muziekfestival op het Kaageiland.

Bert bedankt voor het gezelschap. Het was weer een geweldige fietsreis.

Fietsen met broer Bert van Praag via Regensburg naar NL. Vandaag dag 14 van Millingen aan de Rijn naar Nijmegen, 20 km.  


2 reacties

 1. Ronald Muijderman schreef:

  Hallo Dick en Bert, Een reactie van de zoon en vader uit Alkmaar. Het was een genoegen om met jullie kennis gemaakt te hebben. In Miltenberg kwamen we jullie voor het eerst tegen en in Millingen moesten we afscheid nemen. Zondagavond was ik volgens planning in Alkmaar. Jullie verhalen en foto’s zijn leuk om te lezen/bekijken en geven mij weer dat goede vakantiegevoel. Onze ontmoetingen tijdens de reis en het samen dineren heeft ons veel plezier gebracht. Wel pech, dat je nog op de laatste dag een lekke band had. Wij zijn er op het vervangen van Edwin’s band zonder lekken vanaf gekomen. Het was weer een leuke fietsvakantie van Wenen naar Katwijk (Alkmaar), mede door jullie, en op mijn ruim 1600 fietskilometers ben ik trots. Het ga jullie goed en nog heel veel fietsplezier en wie weet komen we elkaar nog eens fietsend tegen. Met vriendelijke groet, Edwin en Ronald Muijderman (info@r-muijderman.speedlinq.nl).

 2. Alex Ramakers schreef:

  Dick en Bert, goed dat jullie veilig thuis zijn gekomen. Ik wil Dick speciaal bedanken voor zijn adviezen. Wellicht komen we elkaar fysiek nog eens tegen. Mij is gevraagd om in het woongebouw Rozenburch te Leiden in oktober a.s een presentatie over mijn fietstocht te geven. Waarschijnlijk ga ik daar positief op in.
  Dick, nogmaals bedankt.

  Alex Ramakers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: