Home » 2013 België » De Zilverreiger [3]

De Zilverreiger [3]

Archief

Kalender van berichten

augustus 2013
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

Woensdag 7 augustus 2013.

Het is droog als ik om 8 uur mijn spullen inpak en de tent opvouw. Toen ik wakker werd in  mijn tentje regende het een beetje. Daarom bleef  ik een uur langer op mijn luchtbed liggen. Met een Nederlands echtpaar, dat hier twee weken op de camping staat, maak ik een praatje. Hun dochter  woont in Mechelen. De gastouders van hun kleindochter van 2 ½ jaar is op vakantie. Zij passen nu op dat kind. Ze slapen op de camping omdat de flat van hun dochter niet al te groot is en ze ook niet graag op de lip van hun dochter en schoonzoon zitten.

006 (900x675)

..

008 (900x726)

Paviljoen de Notelaer

Eenmaal onderweg gaat het al snel regenen. De regenkleding heb ik niet voor niets meegenomen. In Boom ga ik uitgebreid aan de koffie in een café in de binnenstad.  Ik blijf wat plakken want binnen is het droog en buiten regent het. Ik ga verderop met het voet/fietsveer over de Rupel. De pontbaas zegt tegen mij dat hij normaal om deze tijd niet vaart in verband met de lunchpauze, maar omdat het tij nu keert zet hij mij wel over. De Rupel staat in verbinding met de Schelde en is een getijdenrivier. Ik ben de enige klant op het veerpont.

In Weert, een dorpje aan de Oude Schelde, is een streekmuseum in een voormalige school. Ze laten hier vooral vlechtwerk zien, zoals manden. Er is en leuk café bij met oude schoolkaarten aan de muur. Ook hier zit ik weer een tijdje droog om daarna weer de regen in te gaan. Morgen wordt het weer prima weer!

016 (900x675)

Ook een ervaren fietser rijdt weleens verkeerd. Ik realiseer me dat ik al even geen bordjes zag van de Vlaanderen-Fietsroute.  Als ik naar m’n Garmin vanonder de regencape kijk, zie ik dat ik aan de verkeerde kant van de rivier fiets. Bij  de eerstvolgende brug of pont ga ik wel over. Op een zeker moment kom ik op een industrieterrein en merk dat ik alleen maar langs een grote baan een flink stuk naar Dendermonde kan om vandaar de brug naar de overzijde te kunnen nemen. Met regenweer op een strook van één meter langs de drukke provinciale weg spreekt mij niet aan. Ik ga terug naar Sint-Amands.  Daar steek ik eerst op bij het restaurant om om half vijf met het pont over te gaan. Het pont gaat ieder halfuur.

Ik realiseer me dat ik nooit om 6 uur bij het Vrienden-op-de-Fiets-adres in Gent kan zijn, wat ik vanmorgen boekte. Ik zal rond 6 bellen dat het wel 8 uur kan worden. Het gebied ten noorden van de Schelde waar ik nu rijd ziet er erg mooi uit. Ik zie veel konijnen en fazantenhennen en –kuikens.

In Belare wordt de regen minder. Ik bel het gastadres in Gent dat het een stuk later wordt. Voor hen is dat geen probleem.

In Schellebelle is er voor de tweede keer vandaag een omleiding ingesteld omdat er aan de dijk wordt gewerkt. De omleiding is op zijn Belgisch slecht aangegeven. Gelukkig kom ik een dorpeling tegen, die mij haarfijn uitlegt hoe ik kan omrijden om een stuk verder weer aan de Schelde te geraken.

Pas rond half negen in de avond kom ik op mijn logeeradres. Gelukkig zijn er heel wat restaurantjes nog open in deze stad. Ik ga voor een Turks restaurant aan de andere kant van de Nete.

003 (900x675)

Vlaanderen fietsroute. Dag 3, van St. Kattelijne Waver naar Gent 102 km. Tot en met vandaag 286 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: