Home » 2013 Fietsen » Amsterdam [2]

Amsterdam [2]

Zondag 15 september 2013.

We gaven ons afgelopen maandag via internet op voor een fietstocht in het kader van de Open Monumentendagen. De fietstocht is georganiseerd door Waternet. Dit overheidsbedrijf houdt zich bezig  zowel schoon water (waterleiding) als afvalwater (riolering en zuivering)  van de stad Amsterdam.

Vanaf de Haarlemmersluis gaan we per fiets onder leiding van een deskundige gids richting ’t IJ. Het gebied van het Centraal Station en omgeving bestaat uit gemaakte eilanden in het toenmalige IJ, dat vóór de aanleg van de Afsluitdijk in open verbinding stond  met de zee.

We fietsen langs allerlei punten die te maken hebben met het water van de stad, zoals grachten, sluizen, bergingen, pompstations, enz. Dat het Oosterpark lager ligt dan de stad erom heen was mij niet bekend.

Joke en ik dachten dat het water van de grachten iedere nacht wordt doorgespoeld. Dat gebeurt al jaren niet meer. De grachten worden alleen doorgespoeld als dat gezien de waterkwaliteit nodig is, soms maar één keer per maand.

013 (900x663)

Het Scheepvaartmuseum

022 (900x675)

029 (900x658)

033 (900x674)

Solar Boat Parade. Het trommelgeroffel is bij de foto niet te horen.

036 (900x668)

Lindengracht in de Jordaan. Deze gracht is jaren geleden al gedempt, omdat deze erg vuil was. De Boldootwagen kwam niet in de Jordaan. Poep en pies kwamen in de gracht terecht.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: