Home » 2012 Wandelen » Warmond en omgeving

Warmond en omgeving

Donderdag 24 oktober 2013.

Bij Dekker Warmond in de buurt van de tennishal en de golfbanen parkeer ik de auto. Ik maak een wandeling langs de randen van de Leidse Merenwijk. De zon laat zich al vroeg zien. Sommige stukken zijn rustig, terwijl dichterbij de bebouwing hondenbazen en -bazinnen hun huisdieren uitlaten.

021 (900x675)

015 (900x673)

041 (900x674)

Daarna bezoek ik het natuurgebied Poelgeestpolders aan de andere kant van de spoorlijn.  ’s Zomers zijn daar veel vogels te zien, nu vooral eenden, ganzen, meerkoeten en reigers. Een loonbedrijf schept het riet uit de doorgaande sloten. Gezellig rondkuierende schapen hebben een rode veeg op hun achterste.

030 (900x668)

039 (900x663)

131024a W GE Merenwijk

Het derde gebied waar ik vandaag geniet van het fraaie najaarsweer zijn de oevers van de Klinkenbergplas, een gebied op de grens van de gemeenten Oegstgeest en Teylingen. Teylingereind ligt hier vlakbij. Nog niet zo lang geleden was deze jeugdgevangenis weer in het nieuws. Over een smal pad en een bruggetje kom ik weer op de doorgaande weg naar het dorp Warmond.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: