Home » 2013 Diversen » Loch Ness in de Bollenstreek

Loch Ness in de Bollenstreek

Noordwijkerhout maandag 4 november 2013.

Als ik vanmiddag langs het Oosterduinsemeer fiets moet ik denken aan Loch Ness. Ik zie niet zo ineens monsters het smalle strand op lopen, maar ik denk dat je die ook in Schotland niet zult zien. Het is het sfeertje.

Jaren geleden toen de surfplank mega populair was, gingen inwoners van de Bollenstreek  ’s zomer graag naar het Comomeer, zoals het Oosterduinsemeer ook wel wordt genoemd. De populariteit nam in latere jaren af toen het Haarlemmermeese Bos, de Klinkerbergerplas en later de Toolenburgerplas hot werden.

006 (900x664)

004 (900x674)

Toen ik zo’n jaar of 20 oud was zwom ik, niet in het bezit van een zwemdiploma, samen met vrienden zo nu en dan van de ene kant van het meer naar het andere. We rustten daar wat uit om daarna weer terug te zwemmen. We wisten dat het meer erg diep is, maar we stelden altijd dat je net zo gemakkelijk kan verdrinken in water van 2 meter diep dan van 20 meter diep.

007 (900x674)

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: