Home » 2012 Wandelen » Giersbergen

Giersbergen

Zondag 10 november 2013

Joke en ik kregen een cadeaubon voor vier natuurwandelingen met een gids. Hij lag nog in een kastje, samen met een boekenbon en een cadeaubon van een tuincentrum. Een maand geleden boekten we op de site van de natuurwandelcadeaubon een wandeling in de Loonse en Drunense Duinen.

Om 10.00 start de wandeling bij Herberg ‘De Drie Linden’ in het buurtschap Giersbergen bij Drunen. Van de gidsen horen we dat 54 mensen zich hebben opgegeven. Daarom zijn ze er met ze drieën. Er blijken echter maar 32 mensen aanwezig te zijn. De anderen hebben zich waarschijnlijk bedacht. Het heeft de afgelopen nacht flink geregend en de verwachtingen zijn dat er vandaag nog een paar (kleine) buitjes kunnen vallen.

001 (900x674)

010 (900x675)

013 (900x674)

Onze gids heeft tien deelnemers onder zijn hoede. Hij vertelt ons veel over het natuurgebied, het ontstaan van de duinen, de eikenbomen die voor een groot deel onder het zand zijn verdwenen en over plantjes en paddenstoelen.

016 (900x661)

029 (900x674)

131110b GE W Giersbergen

Een klein beetje regent het soms wel onderweg, maar dat mag de pret niet drukken. Over harde paden lopen we bijna niet, we struinen over kleine paadjes en over zandbanen. Best de moeite waard. Na drie uur wandelen strekken we de benen in de uitspanning waar we begonnen en ook de auto staat.


1 reactie

  1. christa schreef:

    Mooie foto’s. Zo te zien hebben jullie redelijk weer gehad. Fijn, dat jullie hebben kunnen genieten van deze wandeling. De volgende wandelingen in een ander seizoen, zal weer hele andere mooie plaatjes opleveren.
    Groetjes Christa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: