Home » 2014 Fietsen en wandelen » Amsterdam

Amsterdam

Dinsdag 18 februari 2014.

Sloten, het is Amsterdam maar het is ook een dorp. Hier zetten we de auto neer om een rondje Amsterdam te fietsen. Over een fietspad dwars door Nieuw Sloten komen we uit bij de sluizen in de Schinkel. We zien verderop links het Olympisch Stadion. Vanaf de kade van het Zuider-Amstelkanaal hebben we zicht op de Zuidas. Op het fietspad tussen Station Rai en het Europaplein lopen grote drommen vrouwen, die de Huishoudbeurs gaan bezoeken. Vóór Begraafplaats Zorgvliet is een bomenparkje aangelegd. Hier gaan we aan de koffie.

011 (900x662)

Zorgvliet

014 (900x663)

We steken de Berlagebrug over en fietsen in Oost in de richting van het OLVG, we komen langs het Oosterpark en het Tropenmuseum. Aan het eind van de Czaar Peterstraat ligt de Piet Heinkade. We gaan over een brug naar het KNSM-eiland en het Java-eiland. Hier rijden in de yuppenwijken ouders  met kinderen in bakfietsen. Voorbij de eilanden zien we rechts de Marine complexen en het Scheepvaartmuseum.

017 (900x675)

022 (900x673)

Achter het Centraal Station brengt een pont ons naar de noordkant van het IJ. In Noord rijden we ergens verkeerd en gaan daarom met een grote boog richting Zaandam-Zuid. Bij de dr. J. den Uijlbrug is het niet ver meer naar het Hempont. Daar was in vroegere jaren, voordat de Koentunnel er was, de Hemspoorbrug. We rijden door een industriegebied met rechts grote bergen kolengruis op een douaneterrein en aan de linkerkant langs de weg stilstaande goederentreinen.

We willen eigenlijk aan de buitenkant van de Ringvaart van de Haarlemmermeer blijven. Omdat het fietspad wordt onderbroken door werkzaamheden gaan we toch maar de Ringvaart over. We zien hier een nieuw aangelegd park. Dat rijden we door, hoewel we hierdoor van de kortste route afraken. Als we richtingsbordjes voor fietsers tegenkomen gaan we vandaar rechtstreeks naar Lijnden en Badhoevedorp. Sloten ligt hier aan de andere kant van de brug.

140218 GE F Rondje Amsterdam m Bert

We zagen vandaag niet de meest voor de hand liggende delen van Amsterdam, zoals de grachten, het Museumplein, het Rembrandtplein en het Leidseplein. Een andere keer doen we die wel weer.

Rondje fietsen Amsterdam met broer Bert, ongeveer 68 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: