Home » 2014 Fietsen en wandelen » Van Limburg Stirumkanaal

Van Limburg Stirumkanaal

Vrijdag 21 februari 2014.

Wat een prachtig weer vanmiddag. Vanmorgen regende het nog bij tijd en wijle. Voor de zekerheid heb ik een regencape in mijn rugzak. Die blijft daar de hele middag. In de buurt van Café De Ruigenhoek is een paar honderd meter na het begin van het fietspad naar de Langevelderslag een ingang naar de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Er is wat bedrijvigheid bij het zweefvliegveld, maar er wordt nog niet gevlogen. Hier en daar zijn werklui met machines bezig om stukken duin af te steken. Ergens ontstaat een bergrug gevormd van de afgeplagde grond.

Vanaf het begin van gedempte kanaal, niet ver van het grote parkeerterrein en de paviljoens bij de strandopgang, zet ik mijn voetstappen in het gebied waar ooit het Van Limburg Stirumkanaal was. Hier en daar liggen kleine en soms wat grotere vennetjes. De grond is niet overal even hoog en er zijn geen echte paden. Het is hier daarom struinen in de duinen.

019 (900x666)

020 (900x674)

Het is te zien dat de begroeiing op sommige plaatsen machinaal is gekortwiekt. Vogels zie je deze tijd van het jaar niet in de waterpartijen hier. Dat is jammer, maar verder is het een groot genot om hier te genieten van de zon, de zwakke wind en het geweldige uitzicht. Je komt hier bijna niemand tegen.

023 (900x674)

029 (900x675)

032 (900x668) (2)

Na het kanaal loop ik richting De Zilk om een stukje vóór de uitgang af te buigen naar de ingang aan het fietspad bij Café De Ruigenhoek. Op het Paardenkerkhof lopen flinke aantallen herten.

140221 GE Wa AWD kanaal

Rondje Van Limburg Stirumkanaal in de AWD wandelen, 14 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: