Home » 2014 Fietsen en wandelen » Amersfoort [J-39]

Amersfoort [J-39]

Donderdag 27 februari 2014.

005 (900x675)

Tegenover Station Nijkerk staat een mooi beeld van twee spelende kinderen. We wandelen richting centrum van dit mooie stadje. Bij het nog niet zolang geleden gerestaureerde Particulier Gereformeerd Burgerweeshuis wordt een parkeergarage gebouwd. In een enorm gat zijn bouwvakkers bezig met beton, steigers/stellingen en prefab betonpilaren.

011 (900x671)

Voorbij Station Amersfoort Vathorst aan het Kerkpad is een eetcafé. Officieel is dit horecabedrijf nog gesloten. De baas is niet rechtlijnig maar gastvrij en praktisch. We kunnen hier daarom toch een kopje koffie bestellen.

017 (900x675)

020 (900x675)

Het wandelpad Plantsoen Noord is de lijn, waar vroeger een stadsmuur stond. We komen langs de Koppelpoort. Nu komen we in de mooie oude stad met het Lieve Vrouwekerkhof en de Varkensmarkt.

Als we in het laatste straatje van de stad lopen voordat we het bos ingaan, begint het een beetje te regenen. We hebben onze capes bij ons. Hier in Oud-Leusden lopen we langs een heidegebied met hier en daar een vennetje. In Leusden-Zuid stappen we bij halte De Kerk op de bus naar Amersfoort Centraal.

030 (900x674)

“Jacobswegen in Nederland”, traject Hattem-Utrecht-Antwerpen. Vandaag met zwager Leo van Nijkerk naar Leusden-Zuid, 22 km. Ik liep vanaf 2012 uit de twee boekjes 39 etappes. Dit is totaal 910 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: