Home » 2014 Diversen » Fiets- en wandelbeurs in Amsterdam

Fiets- en wandelbeurs in Amsterdam

Zondag 2 maart 2014.

De beurs is net open. Op de stand van europafietser.nl zit een mevrouw wat onderuit. Ze is er nog niet helemaal bij. Vanmorgen zat ze in de zelfde trein naar Station Amsterdam Rai als wij. Ze vraagt of ik ook in Nieuw Vennep woon. Dat is niet het geval, maar wij stapten daar wel in. De conducteur liet in Nieuw Vennep de trein nog even niet vertrekken toen Bert en ik even voor 9.00 uur kwamen aanhollen.

001 (900x675)

015 (900x675)

Door werkzaamheden aan het spoor rond Station Schiphol, zal vandaag niet alles volgens schema verlopen. Voor ons liep vanmorgen alles wel soepel. Het was een gezellige treinrit naar de beurs. Ook een fabrikant van bamboefietsen zat met een voorbeeld in de trein. Zijn frames worden gemaakt in Ghana en de fietsen worden gemonteerd in de sociale werkplaats van Amsterdam. Clemens Sweerman, de auteur van heel wat fietsrouteboeken reisde ook met ons op.

Zoals ieder jaar is er weer van alles te zien op de beurs: route- en reisboeken, fietsen, e-bikes, fietstassen, tenten, reisbureaus, toeristenorganisaties uit België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oosterrijk en veel andere landen. Het is dit weekend minder druk dan vorige jaren, maar toch is het gezellig druk.

021 (900x650)

022 (900x664)

027 (900x649)

We doen rustig aan. Rondkijken en hier en daar een praatje maken lossen we af met koffie drinken, boterhammetjes eten en het aanhoren van een lezing. Wij gaan ’s morgens naar een lezing van Clemens Sweerman over actuele wijzigingen in de fietsroutes naar Santiago de Compostela. ’s Middags horen we een lezing van Eric Schuijt en zijn vriendin van hun fietsreis door Zuid-Korea.

We hebben een tas met aardig wat brochures e.d. mee als we in de trein richting Schiphol stappen. In Nieuw-Vennep staat de auto van de vrijwilligster van europafietser.nl naast onze auto. Zij rijdt samen met haar man haar auto net even wat eerder dan wij weg van de parkeerplaats, nadat wij elkaar hebben gegroet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: