Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Agressieve roofvogel [J-47]

Agressieve roofvogel [J-47]

Dinsdag 6 mei 2014.

“Agressieve roofvogel. Pas op”. Niet ver uit het dorp Escharen – in de volksmond Esteren – staat dit op een bord aan de rand van een bos. We zien de vogel niet.

018 (900x660)

We komen wel twee honden tegen die bij een boerderij lopen met veel spullen in de tuin, die jaren niet zijn gebruikt en ook de komende jaren waarschijnlijk nooit meer zullen worden gebruikt. De honden, het zijn goede sullen. Ze lopen gezellig een stukje met ons mee, heel anders dan de twee honden die bij onze vorige wandeling deden alsof ze Leo wilden opeten.

031 (900x664)

Het dorp Zeeland is niet bepaald een dorp dat je gezien moet hebben. Aan het begin van de Kerkstraat staat een blauw bord dat aangeeft dat hier de bebouwde kom begint. Het onderschrift ‘Gemeente Landerd’ is gekladderd of deels afgekrast. Er is een kerk, een gemeentehuis en een grote C1000. Verder is er nog wat horeca. Voor de kerk staat een moderne beeldengroep.

039 (900x675)

 

044 (900x630)

In het natuurgebied De Maashorst leven dassen. Wij komen geen dassenburchten tegen, laat staan dassen. Het was een productiebos voor de Limburgse mijnen. Hier en daar zijn stukken bos gekapt om te worden omgevormd als heidestroken.

006 (900x675)

In Nistelrode met een mooi raadhuisplein zonder auto’s, staan in de winkelstraat meerdere grote winkels naast elkaar. Ze hebben allemaal de naam Van Tilburg. Hier worden kledingstukken, meubels, sportartikelen, enz. verkocht. Voor een van de winkels staat een beeld van een kleermaker. Aan de overkant op een hoek is een bakkerswinkel. Vanmorgen dronken zwager Leo en ik hier een kop koffie, toen we tijd over hadden voordat we met het openbaar vervoer, twee keer overstappen, naar onze startplaats konden gaan.

‘Jacobswegen in Nederland’. Traject Nijmegen- s-Hertogenbosch. Vandaag het tweede stuk van Escharen naar Nistelrode, 20 km. We komen door de gemeentes Grave, Landerd en Bernheze. Vanaf 2012 liep ik tot nu toe 47 etappes uit de twee boekjes, dat is in totaal 1.138 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: