Home » 2014 Fietsen en wandelen » Veenlandtocht

Veenlandtocht

 

Alphen aan den Rijn, 21 juni 2014.

In het Leidsch Dagblad zagen we de advertentie voor deze georganiseerde wandeling. Je kunt kiezen voor verschillende afstanden. Wij kiezen voor 17 km. We horen dat de tocht drie keer eerder werd georganiseerd en dat het ieder jaar regende. Vandaag is het stralend weer.

2014-06-21 008 (800x599)

 

2014-06-21 003 (800x600)

Al snel lopen we op een dijk met hoog gras en andere onkruidplanten. Omdat al de nodige anderen voor ons hier liepen, is het gras platgetrapt. Het is net breed genoeg voor één persoon. Dat is dus achter elkaar wandelen. Als we een hek over moeten klimmen, mogen de dames, Joke en Margo, eerst. Wij mannen, Leo en ik, volgen.

Als we ook een stuk op een rustige asfaltweg hebben gelopen, is er een controle-/rustpunt bij een boerderij met winkel en activiteiten zoals boerengolf. Leuke plek.

We gaan nu over een gebied dat veel weg heeft van Boskoop. De buxussen zijn netjes rond geknipt. Langs de sloten lopen waterleidingen voor het bevloeien van de planten. Bij een volgende controlepost krijgen we een appeltje voor de dorst, gesponsord door de SNS-bank.

Dan lopen we weer over een graspad richting de spoorbaan en verder door natuurgebied het Rietveld. Langs een skatebaan en een winkelcentrum lopen we Alphen aan den Rijn weer binnen. Bij de finish speelt een looporkest gezellige deuntjes. Bij grand-café Eight nemen we plaats op het terras. Een mooie dag.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: