Home » 2014 Fietsen en wandelen » Ankeveense Plassen

Ankeveense Plassen

Dinsdag 17 juni 2014.

Tegen het P&R-parkeerterrein van Station Bussum-Zuid staat een Bastion Hotel. Een paar jaar geleden dronk ik daar een kop koffie met broer Piet, toen we vanaf dit punt een etappe gingen lopen van een LAW-route. Het was het Trekvogelpad of het Floris V-pad? Ik weet het niet meer. Nu drink ik m’n koffie op een bank in het bos- en heidegebeid met de naam het Fransche Kamp.

014 (900x667)

Het Fransche Kamp

022 (900x674)

Hier en daar laat iemand z’n hond uit. Echte wandelaars kom ik vandaag bijna niet tegen. Bij Hotel-Parycentrum De Drie Dorpen begint een kilometers lang graspad. Het is vandaag niet drassig, wel liggen er schapenkeutels. Nog niet lang geleden is hier gemaaid, het een beetje natte gras wil aan mijn schoenen blijven hangen.

De Dammerkade heeft iets weg van het kerkepad dwars over de Langeraarse Plassen maar dan een stuk rustiger. Zwemvogels en andere vogels kom ik hier tegen, maar mensen ho maar. Je hoort zelfs geen vliegtuigen over gaan.

In de buurt van het voormalige fort Hinderdam loop ik een stuk op een smalle weg langs woonarken. Daarna voert een graspad door de Aetsveldse Polder. Bij een woonwijk van Weesp gaat het onverharde pad over in een geasfalteerde weg. Niet veel later loop ik door het mooie centrum van Weesp. De populaire cafés zijn hier net als in andere plaatsen versiert met oranje vlaggetjes.

050 (900x673)

Weesp

053 (900x664)

Bij station Weesp heb ik geluk. Ik kan nog net in de trein van 9 over heel mee, voordat hij in de richting van Amsterdam vertrekt.

NS-wandeling Anekveense Plassen, 21 km.


2 reacties

  1. dickwalraven schreef:

    Beste Leo. Die vlinder zag ik gewoon in onze eigen achtertuin.

  2. Leo schreef:

    Mooie vlinder, heb je deze onderweg gezien of ergens anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: