Home » 2014 Fietsen en wandelen » De Slufter

De Slufter

Texel, dinsdag 24 juni 2014.

Via het prachtig duingebied in het noordwesten van Texel fietsen we naar De Slufter. Gelukkig weten maar weinig mensen dat het hier zo mooi is. Het duin is hier doorgebroken en dit gebied staat bij hoog water deels onderwater. Het is laagwater als we hier zijn. We maken een natuurwandeling door dit gebied.

2014-06-24 014 (800x599)

 

2014-06-24 018 (800x595)

 

2014-06-24 023 (800x600)

 

2014-06-24 032 (800x600)

Na een lunch in het paviljoen bij de fietsenstalling van De Slufter gaan we een rondje te voet door het centrum van De Koog. De lucht ziet eruit alsof het binnen een uur kan gaan regenen. We besluiten er vanuit te gaan dat het vóór 17 uur niet zal gaan regenen.

Over smalle wegen fietsen we door de polders naar het noordoosten van het eiland. We komen in een landbouwgebied met graan, maïs en suikerbieten waar niet veel toeristen komen. Het begint te regenen. We schuilen even in de schuur bij een loonwerkersbedrijf, maar realiseren ons al snel dat het uren kan duren voordat de regen voorbij is. Later fietsen we aan de binnenkant van de Waddenzeedijk en daarna aan de buitenkant. We hebben de wind op de kop. Het houdt op zachtjes te regenen.

De dijk buigt af naar het westen en we komen De Cocksdorp binnen. Vanaf hier is het niet ver meer naar De Krim. Als verzopen katten gaan we de vakantiewoning van Ger en Greet binnen. Ondanks de regenbui hadden we vandaag een prachtige dag.

De boot brengt ons met auto en fietsendrager weer naar Den Helder. Over de N9, de A9 en de Driemeerenweg komen weer in Bollenstreek aan.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: