Home » 2014 Fietsen en wandelen » Wiltzanck [M-01]

Wiltzanck [M-01]

Dinsdag 1 juli 2014.

‘Open vuur en roken verboden’ staat er aan twee kanten op duidelijke borden. De stoep is opengebroken en twee mannen zijn bezig onder straatniveau. De ene laat zijn handen wapperen en de andere rookt rustig een sigaretje. Wij gaan er met een boogje omheen.

Bij het Kurhaus en de Pier zijn we onze wandeling vandaag om half 9 begonnen. Het is de eerste etappe van het Marskramerpad, dwars door Nederland van west naar oost.

021 (900x675)

Westbroekpark 

027 (900x675)

Constatijn Huygens

Het Rosarium van het Westbroekpark staat er verzorgd bij. Twee vrijwilligers zijn hier aan het werk. De rest van het park wordt gereed gemaakt voor de Parade, dat hier vrijdagavond begint. Busladingen schoolkinderen komen het Vredespaleis bezoeken.

048 (900x642)

Verder op de Lange Voorhout staan werken van Franse kunstenaars uitgestald. Hier is onder meer de beroemde kopstoot van Zinédine Zadine te zien. Vandaag komen we langs heel wat ambassades. Om er een paar te noemen, die van Denemarken, Amerika, Portugal en Pakistan.

059 (900x662)

De Hofvijver

064 (900x648)

Ministerie van Financiën

Op het Binnenhof zijn altijd dagjesmensen te zien, dus ook vandaag. Bij het Mauritshuis staat een lange rij rustig wachtende mensen. Nog maar pas geleden is dit museum heropend na een grote verbouwing.

Aan de oprijlaan van ‘Huis ten Bosch’ staan bankjes. Hier nuttigen we ons twaalfuurtje. Vanaf het terrein van het paleis is een pauw te horen.

Rust en Vreugd, Wiltzanck en De Pauw zijn drie grote landgoederen, die voor fietsers en wandelaars zijn opengesteld. Niet ver van de plek waar de N44 overgaat in de A44 staat de auto. Hier eindigt deze afwisselende wandeling bij mooi weer.

Marskramerpad wandelen met zwager Leo, etappe 1, van Scheveningen naar Wassenaar, 23 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: