Home » 2014 Frontlinie » Soissons [FL-05]

Soissons [FL-05]

Woensdag 9 juli 2014.

Niet ver van de camping drinken we koffie in een café waar de tijd 50 jaar stil heeft gestaan. Het interieur is oud en ziet er erg gedateerd uit. De waard en zijn vrouw zijn boven de 75.

2014-07-09 002 (800x590)

2014-07-09 005 (800x600)

Clairiére de l’Armistice

Onderweg komen we een broodauto tegen. Ook wij kopen hier een stokbrood. Veel door bossen gaan we vandaag, een gebied waar Bert en ik twee jaar geleden ook kwamen tijdens onze tocht naar Parijs en terug.

In Vic-sur-Aisne is een donjon midden in het dorp. Op het marktplein van dit min of meer toeristische dorp is een weekmarkt. De lucht wordt plotseling veel donkerder. We gaan het restaurant tegenover de donjon in voor een ‘menu du jour’. Het is nog geen 12 uur, daarom zegt de ober dat we tot 12 uur moeten wachten voordat we kunnen aanvallen. Dat was ons wel duidelijk, we zijn immers in Frankrijk.

In Soissons bezoeken we de abdij en de kathedraal. De koster vraagt ons of we uit Nederland komen. In het Engels bedankt hij ons voor het bezoek aan deze grote kerk en wil ons een folder over de kathedraal in het Nederlands aansmeren. Wij bedanken hem hiervoor. We gaan de regenbui weer in.

2014-07-09 019 (800x588)

Abdij van Soissons

2014-07-09 013 (800x585)

Kathedraal van Soissons

In het café waar we aan de koffie gaan staat een TV op de Tour de France-uitzending. Meerdere wielrenners schuiven over het asfalt. Het regent flink bij de tweede Touretappe op het Europese continent. Het is niet ver van waar wij zitten. Morgen komen we waarschijnlijk de Tour tegen of wordt ons de pas afgesneden door afzettingen van wegen. We zullen het zien.

De stad rijden weer uit over de voet-/fietsbrug. Omdat het maar blijft regenen besluiten we na een tijdje om een hotel of een chambre d’hôte te zoeken. In een dorpje met een kerk en een gemeentehuisje vragen we een mevrouw of er in dit dorp een B&B is. Ruim een kilometer uit het dorp de derde straat rechts voert naar een chambre d’hôte. Wel moeten hiervoor nog een paar kilometers flink omhoog stoempen. We zijn welkom op het erg afgelegen adres. De open haard wordt voor ons aangemaakt.

Fietsen van Chiry-Ourscamp naar een B&B in de buurt van Shivres-Val, 72 km. Dag 5 van de fietstocht van Bert en mij van Vlissingen naar Bazel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: