Home » 2014 Frontlinie » Roye [FL-04]

Roye [FL-04]

Dinsdag 8 juli 2014.

De tent breken we af terwijl het regent. Het giet al uren. Na een half uur fietsen wordt het pad tussen de graanvelden steeds slechter. We wandelen met de fiets aan de hand. Het kost moeite om de fiets vooruit te krijgen. Geen plaveisel, plassen, modder en vastlopende spatborden. Leuk is dit niet. Later zitten we gelukkig weer op asfalt.

2014-07-08 001 (800x592)

 

2014-07-08 007 (800x598)

In een dorpje bij een café annex loterijwinkel/benzinestation/depot de pain scoren we een sandwich (een belegde half stokbrood) plus een bak koffie. De regenkleding kan wat uitdruipen. De leem blijft de fietsen en tassen ontsieren.

Het blijft vandaag een regendag, hoewel het nu meestal matig regent. Bij een visserscafé in een dorpje vraag ik de wificode aan de waard. Hij kijkt of hij water ziet branden. Zijn vrouw weet wat we bedoelen en geeft ons een schrijfblok waarin ze de code van 25 cijfers en letters heeft opgeschreven. Na verschillende correcties geef ik het op. ‘Ce ne marche pas’.

Roye is een echte stad. Ze hebben hier een kerk met toren gemaakt van beton. Niet mooi, wellicht wel sterk.

Bert (4) (800x600)

 

2014-07-08 003 (800x600)

Roye

De camping staat in Chiry-Ourscamp, een stad in verval. De camping zelf kan ook wat onderhoud gebruiken. We hebben een goede kampeerplek en er is een recreatiezaaltje. Daar zijn wij ’s avonds de enige gasten. Om 10 uur gaat de tv niet aan. Frankrijk is inmiddels uitgeschakeld op de WK-voetbal.

Fietsen van Authille (F) naar Chiry-Ourscamp (F), 97 km. Dag 4 van onze fietstocht van Vlissingen naar Bazel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: