Home » 2014 Frontlinie » Raon-l ‘Etape [FL-11]

Raon-l ‘Etape [FL-11]

Dinsdag 15 juli 2014.

Op de camping komt iedere morgen tussen 9 en 10 een bakker langs. Daar wachten we niet op. We ontbijten bij een bakkerswinkel  in Bourdonnay, 14 km van de camping af. Hiervoor moeten we zo’n 10 km omrijden. De bakker heeft een bankje voor zijn winkel in de zon. Naast brood verkoopt hij ook ‘coffee tot go’ , al hoewel ze dat hier niet zo noemen. Wij hebben zicht op de dorpelingen die met de auto of te voet hun brood komen kopen. We zien zelfs een mevrouw op de fiets naar de bakker komen.

2014-07-15 004 (800x591)

 

2014-07-15 005 (800x597)

De route lijkt op die van gisteren, leuke landweggetjes langs landbouwgronden met hier en daar een dorpje. Het eerste dorp van enige betekenis is Blâmont. Hier zijn twee supermarkten en er is een restaurant. De eigenaar van dit eethuis stelt ons voor om Duits met elkaar te spreken, als hij hoort dat wij uit Nederland komen. Duitsland is niet ver hier vandaan en in het verleden zijn de grenzen regelmatig verschoven. Hij heeft een prima ‘menu de jour’ voor een zachte prijs.

2014-07-15 010 (800x579)

 

2014-07-15 013 (800x599)

Later komen we in Badonviller een jongeman uit Hilversum tegen, die dezalfde route als wij fietst, maar dan van Zwitserland terug naar Nieuwpoort in België. Naar Raon-l’Etape gaan we door een bos langs Lac Pierre-Percée. In deze stad komen we bij van een fikse afdaling naar deze stad. Op het terras van het café staan grote zonneschermen van Grimbergen Abdijbier.

We fietsen vandaag inmiddels in de Vogezen. Het eind van de dag is het pittig klimmen. Ban-de-Sapt ligt op 545 m. De camping is een boerderijcamping. De boerin zegt dat hier veel Nederlanders verblijven, maar dat het bezoek bij haar camping en ook bij andere afneemt. ‘Was het druk op de campings waar jullie waren?’ Mijn antwoord: ‘Erg stil’.

Fietsen van Parray naar Ban-de-Sapt, 86 km. Dit is dag 11 van onze fietstocht van Vlissingen naar Bazel. Tot en met vandaag 989 km.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: